Jonas Vingegaard je dvakrat zapored dobil Dirko po Franciji. Foto: Reuters
Jonas Vingegaard je dvakrat zapored dobil Dirko po Franciji. Foto: Reuters

"Mora si opomoči po zelo resnem padcu. Videti moramo, kako se bo to razvijalo v naslednjih dveh tednih, nato pa bomo naredili nov načrt," je za dansko televizijo TV2 povedal Frans Maassen, športni direktor ekipe Visma Lease a Bike. Dirka po Franciji se bo začela 29. junija v Firencah, Vingegaard pa je zmagal na zadnjih dveh izvedbah francoske pentlje.

27-letni Danec se ne bo udeležil majskega višinskega treninga, načrtovanega za najpomembnejšo kolesarsko dirko na svetu. Po besedah Maassna je ta odločitev že sprejeta. Nizozemec je poudaril tudi obseg poškodb, ki jih je Vingegaard utrpel v nesreči med dirko po Baskiji 4. aprila: "Imel je tudi predrta pljuča, to je bila njegova glavna težava." Poleg zlomljene ključnice in zlomljenih reber je imel zlomljen tudi prst.

Vingegaard zdaj želi počasi povečevati obremenitev. "Najprej bo samo hodil, nato bo vozil le sobno kolo, preden gre na cesto. To je proces, vendar ne morem reči, kdaj se bo to zgodilo," je dodal Maassen. Če se Vingegaardu ne bi uspelo dovolj dobro pripraviti, bodo morali pri Visma Lease a Biku poiskati drugačno rešitev. Kandidata za kapetana Toura bi bila lahko zmagovalec Vuelte Sepp Kuss in Steven Kruijswijk, ki je bil v Franciji že tretji.