Glavna cilja sezone Primoža Rogliča sta Dirka po Franciji in olimpijske igre na Japonskem. Foto: AP
Glavna cilja sezone Primoža Rogliča sta Dirka po Franciji in olimpijske igre na Japonskem. Foto: AP

31-letni Zasavec, ki se je letos že izkazal z zmago v Baskiji, bo 18. aprila štartal na Amstel Gold Race, tri dni pozneje na Valonski puščici, 25. aprila pa na Liege–Bastogne–Liege, ki je bila v lanski koronski sezoni izpeljana oktobra, dobil pa jo je v dramatičnem zaključku prav Roglič. Po ardenskih klasikah potem dva meseca ne bo tekmoval, vse do 26. junija, ko se bo v Brestu začela največja dirka na svetu, Dirka po Franciji

Dvakratni najboljši športnik Slovenije bo tako izpustil Dirko po Švici, Kriterij Dauphine in – kot kaže – tudi državno prvenstvo. Tako se bo povsem osredotočil na poletni vrhunec z Dirko po Franciji, ki jo je lani po izjemnem boju s Tadejem Pogačarjem končal na drugem mestu, in olimpijskimi igrami v Tokiu, ki sledijo nemudoma po prihodu v Pariz.

"Lani je veliko dirkal. Ta dva meseca mu bosta omogočila, da bo ostal svež in povezal Dirko po Franciji ter olimpijske igre, kar sta njegova velika cilja. Tako smo se odločili in načrta ne bomo spreminjali," je dejal Maassen. Številka ena svetovne kolesarske lestvice bo od konca maja nekaj tednov preživel na pripravah v Tignesu. Alpe naj bi predvidoma zapustil 20. junija.