Dirka po Franciji bo potekala od 29. junija do 21. julija. V ekipi so ob Tadeju Pogačarju še Španca Juan Ayuso in Marc Soler, Francoz Pavel Sivakov, Nemec Nils Politt, Britanec Adam Yates, Portugalec Joao Almeida in Belgijec Tim Wellens.

Vso sezono so trdo delali
"Že petič prihajam na Tour in zelo sem navdušen nad tem. Vse leto smo kot ekipa zelo trdo delali, da smo se pripravili na to, in upamo, da bomo lahko vsem, ki nas bodo gledali, omogočili tri tedne razburljivega dirkanja," je za spletno stran kluba povedal Pogačar.

Po zmagi odmor, nato spet priprave
"Lepo se je tudi vrniti v Italijo, kjer bomo začeli dirko. Očitno prihajam od tam z dobrimi spomini na Giro in na srečo lahko rečem, da so priprave od takrat potekale zelo dobro. Po Giru sem si vzel malo odmora, nato pa sem bil zadnje tedne popolnoma osredotočen na Tour," je pojasnil prvi kolesar sveta.

Komaj čaka na začetek
"Skupaj smo preživeli veliko časa kot ekipa, ko smo trenirali na višinskih pripravah in veliko ur preživeli na kolesu. Kot skupina smo na res dobri poti in mislim, da zdaj komaj čakamo na začetek. Upamo, da se bomo borili za zmago in prikazali dobro predstavo," je še povedal 25-letnik s Klanca pri Komendi.

V četrtek je svojo postavo sporočila tudi Visma, kjer bo tretjo zaporedno zmago napadal Jonas Vingegaard.

Sorodna novica Vingegaard bo na startu Dirke po Franciji "zdrav in motiviran"