Jonas Vingegaard. Foto: EPA
Jonas Vingegaard. Foto: EPA

Novica je dokončno prekinila ugibanja, ali bo Danec po hudem padcu aprila na Dirki po Baskiji lahko nastopil na največji kolesarski dirki na svetu. "Zadnjih nekaj mesecev ni bilo lahkih, a bi se zahvalil svoji družini in ekipi Team Visma Lease a Bike za neomajno podporo," je dejal 27-letnik.

"Skupaj smo delali, da smo prišli do tega trenutka, in seveda sem zelo vesel, da vidim, kako se lahko kosam z drugimi," je še dodal Vingegaard, ki si je aprila pri padcu zlomil nekaj kosti in predrl pljuča.

Vingegaard je sedel na kolo pred petimi tedni in opravil višinske priprave. "V zadnjih nekaj tednih je dokazal, kakšen šampion je, tako fizično kot psihološko. Seveda še ne vemo, kako daleč lahko pride," je povedal šef ekipe Merijn Zeeman in dodal: "Previdni smo v napovedih, ker so bile njegove priprave daleč od idealnih, milo rečeno. Toda na startu bo, zdrav in motiviran."

Ob njem bodo v ekipi nastopili Wout van Aert, Sepp Kuss, Matteo Jorgenson, Christophe Laporte, Tiesj Benoot, Wilco Kelderman in Jan Tratnik, piše spletni Velo, specializirana revija za kolesarstvo.

Dirka po Franciji se bo začela 29. junija.