Tadej Pogačar je v sredo s prvega padel na tretje mesto v skupnem seštevku, a dirka je še dolga ... Foto: Reuters
Tadej Pogačar je v sredo s prvega padel na tretje mesto v skupnem seštevku, a dirka je še dolga ... Foto: Reuters

Pred 36 leti je bil Bernard Hinault tam zadnjič v rumeni majici. Le nekaj etap ga je ločilo od rekordne šeste zmage na Touru, a mu ni uspelo.

Tudi zato so se Francozi temu klancu tako dolgo izogibali. Vzpon je letos ponudil še en velik preobrat. Ne gre verjeti, da smo Tadeja Pogačarja zadnjič videli v rumenem, prvič pa je na Touru doživel slab dan.

Jonas Vingegaard je dvakratnega zmagovalca ugnal za skoraj tri minute in z lepo prednostjo prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

V oddaji boste slišali, kaj so po etapi povedali glavni akterji, kaj je bilo odločilno in kakšne so možnosti, da se Pogačar vrne.

Pogačarju se ne mudi
Jošt Zevnik, operativni vodja ekipe Israel Premier Tech, pravi, da Tadeja ne gre odpisati, Jan Grilc je dodal, da je bil Pogačar lani v Pirenejih izjemen, in se vprašal, zakaj ne bi bil tudi letos, Igor Tominec pa se je spomnil na Tour leta 1989, ko je prvi favorit Pedro Delgado zamudil na start uvodne vožnje na čas, izgubil tri minute, potem pa na silo, prehitro želel zaostanek izničiti, ne da bi čakal na pravo priložnost. Trdi, da se Pogačarju ne mudi, saj je dirka še dolga. Voditelj podkasta Tour 202 je Luka Petrič.

Tour 202: Dirka je še dolga, priložnosti bo veliko