Roglič je v ponedeljek dobil kronometer na uvodni etapi Baskije. Foto: Twitter/Grischa Niermann
Roglič je v ponedeljek dobil kronometer na uvodni etapi Baskije. Foto: Twitter/Grischa Niermann

Športni direktor Jumba Visme Grischa Niermann je dopoldne objavil čivk, v katerem je kratko zapisal: "Nazaj na delo, Roglič na trasi 20. etape Toura." Poleg je tudi priložil fotografijo Primoža Rogliča, ki v dežju vozi kronometrsko kolo.

Kronometer v dolžini 31 km
Gre za predzadnjo etapo letošnje Dirke po Franciji, ki bo v dolžini 31 kilometrov potekala od Libourna do Saint Emiliona.

In še kronometer št. 2
Zgodaj popoldne je Nemec znova posodobil svoj račun na Twitterju in še krajše zapisal: "In kronometer številka 2, 5. etapa Toura." Ta je še malce krajša, dolga je 27 kilometrov in poteka med Changejem in Lavalom. Med prizoriščema obeh kronometrov je dobrih 400 kilometrov vožnje z avtomobilom.

Lani izgubil rumeno majico
Roglič je lani vodil večji del Toura, na koncu pa je zmago izgubil predzadnji dan, ko je bil na sporedu kronometer. Letos se očitno dobro in podrobno pripravlja na vse pomembnejše etape.

Zdaj na enodnevne klasike
Najboljši kolesar na lestvici UCI-ja je v soboto dobil Dirko po Baskiji, zdaj pa ga čakajo izzivi na belgijskih klasikah. Vrhunec bo prišel 25. aprila, ko bo branil zmago na dirki Liege−Bastogne−Liege.

Zadnji dan tokrat po željah Rogliča, Pogačar zadovoljen s tretjim mestom