Tom Dumoulin, zmagovalec Gira 2017, bo izpustil letošnji Tour. Foto: Reuters
Tom Dumoulin, zmagovalec Gira 2017, bo izpustil letošnji Tour. Foto: Reuters

Slovenski as, ki je lani na Touru zasedel drugo mesto za Tadejem Pogačarjem, je največjo dirko na svetu skupaj z olimpijskimi igrami v Tokiu poudaril kot glavni cilj letošnje sezone. Tako po ardenskih klasikah, kjer je Valonsko puščico končal na drugem, nedeljski Liege-Bastogne-Liege, kjer je branil zmago, pa na 13. mestu, do začetka Dirke po Franciji 26. junija v Brestu ne bo več dirkal, temveč bo vse moči usmeril v pripravo na omenjena vrhunca.

Iz nizozemske ekipe so sporočili, da bosta na začetku dirke vlogo vodje ekipe imela Roglič, ki za Jumbo Vismo dirka od leta 2016, in Nizozemec Steven Kruijswijk, ki je na francoskem krogu pred dvema letoma zasedel skupno tretje mesto. Pred njim sta bila le Kolumbijec Egan Bernal in Britanec Geraint Thomas iz Ineosa. Za Jumbo Vismo bodo na letošnjem Touru poleg Rogliča in Kruijswijka nastopili še Mike Teunissen, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink, Tony Martin in torej Vingegaard, 24-letni Danec, ki bo debitiral na Dirki po Franciji.

“Jonas si zasluži mesto v ekipi za Tour. Sestavili smo najmočnejšo moštvo za dosego najvišjega cilja. Znova se želimo boriti na najboljši način. Veselim se štarta dirke s temi fanti. Dan za dnem bomo morali dokazovati svojo kakovost. Če nam bo to uspelo, bomo vsi zmagovalci. Še vedno sem zelo ponosen na lanski rezultat, še posebej pa na vse, kar smo na Dirki po Franciji pokazali v zadnjih letih,” je za spletno stran Jumba Visme povedal Roglič.