Jan Polanc je enkrat že nastopil na Touru, Tadeja Pogačarja pa čaka debi. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Jan Polanc je enkrat že nastopil na Touru, Tadeja Pogačarja pa čaka debi. Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

Poleg obeh Slovencev bodo zasedbo ekipe iz Združenih arabskih emiratov sestavljali še Fabio Aru, Davide Formolo, David De la Cruz, Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm in Marco Mercato.

Matxin je za Tuttobiciweb dejal, da verjame, da je Ineos, ki je v zadnjih osmih letih s štirimi različnimi kolesarji sedemkrat osvojil Tour in velja za glavnega favorita tudi letos, lahko poražen, saj po njegovih besedah moštvo ni tako močno kot zadnja leta.

Ineos naj bi nastopil z zvezdniško trojico Chris Froome, ki je štirikrat osvojil Dirko po Franciji, Egan Bernal, lanski zmagovalec, in Geraint Thomas, ki je v Parizu slavil pred dvema letoma. Matxin je prepričan, da bo vsak od njih zahteval svoje in bo težko porazdeliti vloge.

Pri UAE bosta kapetana Aru in Pogačar, o katerem je Matxin povedal: "On in Remco Evenepoel sta prihodnost kolesarstva. Tadej je kolesar, ki je vsak dan močnejši in je edinstven v karavani. Ima vrhunsko sposobnost regeneracije in izjemno glavo. V nogah pa ima še veliko prostora za napredek."

21-letni slovenski podprvak je navdušil lani z debijem na tritedenskih dirkah, ko je na Vuelti zasedel tretje mesto. Zdaj je pripravljen na prvi nastop na Touru.