S01E18: V telemark na kolesarski vrh

V šestih sezonah profesionalnega kolesarjenja se je Primož Roglič prek novomeškega kluba zavihtel na vrh svetovne kolesarske lestvice. Osredotočenost in ciljna usmerjenost sta ga leta 2017 pripeljali tudi do prve slovenske etapne zmage na dirki po Franciji. Poskrbel je za slovensko kolesarsko evforijo, slovenske zastave so ga spremljale v Italiji in Franciji, ta hip je tudi eno najbolj vročih imen v svetu kolesarstva.

Veličasten napad Rogliča za največji uspeh slovenskega kolesarstva

Prvi Slovenec z zmago na etapi kolesarske dirke po Franciji
Kako se je ekspresno znašel v vrhunskem kolesarstvu? Katere so njegove vrline? Kako se je skupaj z njegovimi uspehi razvijalo njegovo nizozemsko moštvo in česa je še sposoben v nadaljevanju kariere? V pogovoru z Daretom Ruparjem in zgodbo iz leta 2017 tokratno športno časovno kolo vrtimo z najboljšim slovenskim kolesarjem.

Zdaj vodilni kolesar UCI-lestvice je z napadom na Galibier in divjim spustom do cilja v Serre Chevalierju naredil preboj med najboljše kolesarje sveta, kar je leto pozneje potrdil s skupnim 4. mestom na Touru 2018, v sanjskem letu 2019 pa je bil tretji na Giru in nato v velikem slogu osvojil Vuelto ter Slovenijo vpisal med države z zmagovalci na tritedenskih dirkah. Znan je njegov naslednji cilj – zmaga na Dirki po Franciji 2020, ki se bo po prestavitvi v Nici začela 29. avgusta in kjer bo Rogla kapetan ekipe Jumbo Visma.