Slovenski navijači v Franciji. Foto: Twitter Polona Bertoncelj
Slovenski navijači v Franciji. Foto: Twitter Polona Bertoncelj

Izjemen boj slovenskih šampionov na francoskih cestah je v Komendi napeto spremljalo okoli 50 vnetih navijačev, na njihovih obrazih je prevladovala živčnost, ob cilju pa iskreno navdušenje nad uspehom, je poročala novinarka TV Slovenija Vita Vlašič.

"Ne bi verjel, da lahko takšno prednost Rogliča izniči, brez besed sem," je komentiral eden izmed Tadejevih sokrajanov. Drugi pa je dodal: "Po eni strani sem žalosten, ker vem, kaj je Primož vse naredil za to, ampak navsezadnje je zmaga prišla v Komendo, presrečni smo."

Ali je v Rogličevem Kisovcu čutiti razočaranje? Primoževi navijači so povedali: "Malce smo razočarani, ker ni bil Primož, ampak smo veseli, da je Slovenec." "V Kisovcu smo veseli za Tadeja, žalostni za Primoža, ni šlo. Nismo vrgli puške v koruzo, Primož je za nas vedno zmagovalec, ampak Slovenija je zmagala danes."

"Čeprav tu v Kisovcu pred dirko prav nihče ni podvomil, da bi lahko Roglič pred Pogačarjem danes izgubil 57 sekund, pa so navijači že pri prvem vmesnem času, ko je njihov ljubljenec izgubil 14 sekund, ugotovili, da ne bo šlo le za mirno vožnjo. Bolj kot se je prednost v nadaljevanju topila, bolj zaskrbljeni so bili obrazi navijačev. Čeprav moram priznati, da njihova navijaška vnema nikoli ni usahnila. Prav nasprotno, še bolj so navijali in trpeli skupaj s Primožem. Ko pa je zaostanek narasel za več deset sekund, je bilo v Kisovcu jasno, da bo šla zmaga na Gorenjsko," je navijaško živčni boj opisal novinar TV Slovenija Marko Štor.

Jutri se bo v Komendi zbralo še več ljudi, napovedujejo slavje. Kot je poročal Marko Štor, pa bodo navijači Primoža jutri odšli v Komendo in si skupaj s Tadejevimi navijači ogledali zadnjo etapo in s tem zaključek enega največjih slovenskih športnih uspehov vseh časov.

Kako so navijači v Komendi in Kisovcu spremljali epsko dirko?

Ob progi pa je kolesarje spodbujalo tudi veliko slovenskih navijačev. "Že več ur pred štartom smo na zadnjem vzponu srečevali odlično razpoložene slovenske navijače, ki so si zgodovinski dan za slovenski šport želeli ogledati s prve vrste," je poročala novinarka TV Slovenija Polona Bertoncelj. Med njimi je bilo tudi dekle Primoža Rogliča Lora Klinec: "Noro, kaj naj rečem, če pogledaš po hribu, edine zastave, ki so, so slovenske."

Elizejske poljane bodo jutri obarvane slovensko, dve letali bosta prišli tja z navijači, ki bodo pozdravili slovenska junaka.

Slovenski navijači v Franciji bučno spodbujali Pogačarja in Rogliča
Slovenski navijači v Franciji. Foto: BoBo/Ajda Regali Knez
Slovenski navijači v Franciji. Foto: BoBo/Ajda Regali Knez