Jean Castex in Christian Prudhomme sta v soboto skupaj spodbujala kolesarje. Foto: Reuters
Jean Castex in Christian Prudhomme sta v soboto skupaj spodbujala kolesarje. Foto: Reuters

Organizatorji so na prosti dan testirali vseh 650 ljudi, ki so v mehurčku najprestižnejše kolesarske dirke na svetu. Prav vsi kolesarji so bili negativni, kar pomeni, da lahko nadaljujejo francosko pentljo.

Na testih je bila pozitivna četverica iz spremljevalnih ekip (posamezniki iz Ineosa, Mitchelton Scotta, Cofidisa in AG2R La Mondiala). To pomeni, da v nobeni ekipi (vključno s celotnim osebjem) ni pozitiven več kot en človek, kar pomeni zeleno luč za nadaljevanje.

Direktor dirke v samoizolacijo
Zato pa je bil pozitiven direktor dirke Christian Prudhomme. 59-letnik mora zdaj zapustiti dirko za teden dni in iti v samoosamitev. Njegovo vlogo na dirki je prevzel Francois Lemarchand. Prudhomme, ki sicer ni bil del "mehurčka" in ni bil v stiku s kolesarji, je sicer v soboto preživel dan s predsednikom francoske vlade Jeanom Castexem.

"Testirali so me 6., 20. in 27. avgusta in vselej sem bil negativen. Pozitiven sem bil na včerajšnjem testiranju. Nismo hoteli, da sem del kolesarskega mehurčka. Zakaj? Ker sem v stiku z veliko več ljudmi kot kolesarji. Kljub temu sem se hotel testirati kot vsi kolesarji. V osami bom do naslednjega torka. Počutim se povsem v redu. Najvažneje je, da ni pozitiven nihče izmed tekmovalcev," je povedal Prudhomme.