Nekdanji nogometaš se je očitno lotil miselnih igric z nekdanjim smučarskim skakalcem, ki pa se le smeji in se dobre volje podaja v gore. Foto: EPA
Nekdanji nogometaš se je očitno lotil miselnih igric z nekdanjim smučarskim skakalcem, ki pa se le smeji in se dobre volje podaja v gore. Foto: EPA

Pred pričakovanim prvim gorskim obračunom kapetanov za skupno zmago, kjer po kolesarskem klišeju še ne bomo vedeli, kdo bo osvojil rožnato majico, bomo pa izvedeli, kdo je ne bo, je olje na ogenj pričakovanj prilil sam Remco Evenepoel.

Sorodna novica Dolgčas namesto ognjemeta, Roglič na petem mestu takoj za Evenepoelom

Pritisk na Jumbo, ker oni zdaj zaostajajo

Po 6. etapi v Neaplju se je 23-letni Belgijec še iz avtomobila oglasil v oddajo francoskega Eurosporta Rois de la Pédale. V pogovoru z upokojenim Philippom Gilbertom je Evenepoel dejal: "Zdi se mi, da je Roglič živčen, ker zaostaja 44 sekund. Kolesarji Jumba Visme so v pelotonu živčni, veliko pritiskajo, a to je njihov slog. Po vožnji na čas in torkovi etapi mislim, da sem trenutno najmočnejši kolesar. Trenutno je to za nas idealen scenarij. V Kataloniji sem bil zadaj, zdaj sem pa v prednosti. Na nas ni nobenega pritiska, pri njih pa je," je bil neposreden Evenepoel, ki ima v skupnem seštevku 44 sekund prednosti pred Rogličem.

Kapetan belgijske ekipe Soudal Quickstep je pripravljen za prvi resni gorski izziv in morebiten Rogličev napad: "Videli bomo, ali bo poskušal pridobiti nekaj časa nazaj." V pogovoru z Gilbertom je sicer Evenepoel ponovil svojo taktiko – hranjenje moči za nedeljsko vožnjo na čas v Ceseni, kjer namerava proti Rogliču in vsem preostalim pridobiti vsaj še minuto.

Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima?

Odkrite besede, ki pa bodo še dodatno motivirale čebele in tudi druge ekipe. Najmočnejša deluje ekipa Ineos Grenadiers, ki je nakazala, da bo preizkusila moč Evenepoelove podporne zasedbe in med samo etapo preverila, ali držijo navedbe o poškodbah in bolečinah.