Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Dirka po Italiji - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Roglič bi lahko postal 99. kolesar s trojčkom

Borut Božič in Matej Mohorič sta edina slovenska kolesarja, ki sta na Dirki po Španiji slavila etapno zmago. Letos imajo Slovenci v ognju kar nekaj vročih želez.

Giro prihodnje leto zelo verjetno na Matajur

Dirka po Italiji prihodnje leto iz Madžarske resda ne bo zavila na slovenske ceste, vseeno pa bodo ljubitelji kolesarstva prišli na svoj račun, saj bo cilj 14. etape, kot kaže, na Matajurju.

Foto: Ekvadorci v domovini sprejeli rožnatega Richieja

Ekvadorski kolesar Richard Carapaz, zmagovalec letošnje dirke po Italiji, se je en teden po zmagi na Giru vrnil v domovino, kjer ga je dočakalo na tisoče rojakov, odetih pretežno v rožnato barvo, ki je sinonim Gira.

Rogliča v Zasavju pozdravilo več tisoč navdušenih sokrajanov

V Kisovcu in Zagorju ob Savi so veličastno sprejeli svojega domačega junaka Primoža Rogliča. Na Nizozemskem medtem Rogličeva ekipa tuhta, ali ga vključiti v postavo za Dirko po Franciji ali ne. "Imamo še dovolj časa."

Najslajša nagrada za Carapaza bo morski prašiček na krožniku

"Lokomotiva iz Carchija" ("La Locomotora de Carchi") kličejo v Ekvadorju Richarda Carapaza, ki je v nedeljo postal zmagovalec Gira, čeprav pred štartom v Bologni ni sodil v ožji krog favoritov.

Rogličeva uspešna etapa do Toura 2020

Primož Roglič nadaljuje dvigovanje svojih dosežkov, saj je na Dirki po Italiji s tretjim mestom kot prvi Slovenec stopil na zmagovalni oder ene od zgolj treh tritedenskih dirk.

BritoflJANski rožnati panter: Zaradi navijačev se nisem predal

Jan Polanc daje večjo težo rožnati majici kot etapni zmagi na Giru: "Ko zmagaš etapo, nimaš doma ničesar, razen plišaste igrače, rožnato majico pa lahko obesim na steno."

Roglič: Ostal sem sam in vsi so dirkali proti meni

"Ko vidiš množico slovenskih zastav na štartu etape in si moraš nadeti očala, da nimaš solznih oči, je to res nekaj posebnega," je nekaj tisoč navijačem na sprejemu v Ljubljani sporočil Primož Roglič.

Navijaški Giro: evforija, sramota in končno zadoščenje

Rožnati maj, ki se je prevesil v junij, je obnorel Slovenijo, od koder je v bližnje Dolomite poromalo na stotine kolesarskih navdušencev, prekaljenih, svežih, a tudi trapastih. Vrtiljak čustev se je zaključil v veronski Areni s 3. mestom zasavskega orla.

Rogličeva odisejada do zmagovalnega odra

Tritedenska kolesarska dirka ni le tekmovanje, je prava odisejada, je junaški ep, v katerem se glavni junak spopada z najrazličnejšimi nasprotniki, sovražnimi elementi in preprekami.

Roglič: Slovenci smo z navijači dirko dvignili na višjo raven

"Po 14. etapi se nisem več počutil dobro, nisem več čutil apetita, vsak dan sem se moral boriti in dati 110 odstotkov od sebe. Tudi danes. Lahko sem vesel in ponosen," je Primož Roglič izmučen opisal izjemen uspeh, 3. mesto na Dirki po Italiji.

Po zgodovinskem Giru že jasno: Roglič 2020 po zmago na Tour

Slovenija slavi zgodovinsko 3. mesto Primoža Rogliča na Dirki po Italiji, vprašanje, ki bo še dolgo kljuvalo, pa je: kaj bi se zgodilo, če bi imel Roglič ob sebi vrhunsko ekipo.

Iz minute v minuto: Roglič Giro končal na 3. mestu!

Primož Roglič je zadnji dan Dirke po Italiji uresničil svoj cilj, na kronometru je prehitel Mikela Lando za več kot 23 sekund in osvojil končno tretje mesto!

Tiselj po poteh Rogliča in karavane: lani na Zoncolan, letos na Manghen

Vajeni smo ga z rokometnih igrišč, tokrat pa je imel oblečen kolesarski dres in čelado na glavi. Med množico slovenskih navijačev, ki so v zadnjih dveh dneh spremljali Dirko po Italiji na prizorišču, je bil tudi Tone Tiselj.

Primož Roglič

Življenje ni samo kolesarstvo in gotovo se že veselim, da bom počel nekaj novega.

Primož Roglič

Dal sem svojih 110 odstotkov, moram biti zadovoljen s tem, kar je. Dal sem vse od sebe, nimam si česa očitati. Giro je v zadnjih dneh pridobil veliko z vsemi slovenskimi navijači, ki so bili ob cestah. Navijačev ne moreš nadzorovati.

Drama na Giru: osamljeni gladiator, osramočeni navijač in brezhibni Carapaz

Muke tritedenskega trpljenja na Dirki po Italiji so Rogliču izsesale vse moči, v ključnih trenutkih kraljevske etape ni mogel držati ritma najboljših, ko je bilo najmanj treba, ga je zmotila še neuravnovešena poteza slovenskega navijača.

Roglič popustil na zadnjem vzponu Gira in prejel še kazen 10 sekund

Richard Carapaz je na zadnji gorski etapi Dirke po Italiji odbil vse napade in zanesljivo zadržal rožnato majico. Primož Roglič je izgubil 54 sekund in nato prejel še kazen desetih sekund. V Veroni se bo na kronometru boril za tretje mesto.

Tokrat bo šlo na vse ali nič

Italijani čakajo na nov Nibalijev čudež, Slovenci na kakšen divji spust Rogliča: Giro bo danes doživel pravi ognjemet, na etapi s petimi kategoriziranimi vzponi ne bo popuščanja, gre za zmago, gre za zmagovalni oder.

Premalo, da bi naredil razliko, a dovolj, da je sporočil: Še sem v igri!

Primož Roglič ključno etapo Dirke po Italiji lahko pričakuje z več samozavesti. "V redu je bilo, čeprav imam še vedno v prsih nekaj bolečin od padca, kar je neprijetno," je povedal v cilju 19. etape.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...