"Na srečo sta kolo merida in čelada rudy project prevzela večino moči padca, tako da se počutim dobro. Ostajam pod nadzorom zdravniške ekipe Bahrain Victorious. Razočaran sem, da zapuščam Giro d'Italia, venda bolj odločen kot kadarkoli, da se vrnem na naslednje dirke," je na Instagramu v nedeljo zvečer iz bolniške postelje zapisal sam Matej Mohorič in razblinil strahove pred morebitnimi hujšimi poškodbami po grozljivem padcu na nedeljski 9. etapi Dirke po Italiji.

"Takoj po nesreči je bil Matej priseben in odziven. V nekaterih primerih kolesarji radi nadaljujejo, vendar je menil, da se ne počuti dobro. To je pomembno, ko se obravnava možnost pretresa možganov in poškodb glave. Čedala je opravila svoje in dinamika padca je upočasnila moč udarca. Zahvaljujem se zdravniški ekipi Gira, ki je bila res dobro organizirana in je odlično pravila svoje delo," je v izjavi ekipe Bahrain Victorious poudaril zdravnik Daniele Zaccaria.

Matej Mohorič je bil nemudoma po padcu v šoku in najverjetneje ni čutil bolečin. Foto: Zajem zaslona
Matej Mohorič je bil nemudoma po padcu v šoku in najverjetneje ni čutil bolečin. Foto: Zajem zaslona

"Mateja so pripeljali v najbližjo bolnišnico na nadaljnje preglede," so sporočili iz moštva Bahrain-Victorious, potem ko je slovenski kolesar grdo padel na nedeljski etapi. Mohorič je padel med spustom s prvega kategoriziranega prelaza dneva. V levem zavoju je zadel ob rob ceste, naredil salto in padel na vrat, medtem ko je njegovo kolo razklalo na pol.

Mohoriča so imobilizirali in ga prepeljali v bolnišnico, kjer ga čakajo nadaljnje preiskave. Foto: Zajem zaslona
Mohoriča so imobilizirali in ga prepeljali v bolnišnico, kjer ga čakajo nadaljnje preiskave. Foto: Zajem zaslona

"Mateja so pripeljali v najbližjo bolnišnico na nadaljnje preglede. Zagotovo ima pretres možganov, vendar lahko potrdim, da je bil ves čas pri zavesti," je po poročanju portala cyclingnews.com povedal moštveni zdravnik Daniele Zaccaria.

Dodal je: "Po nesreči se je pogovarjal s športnim direktorjem in je prosil, naj pokličejo njegovo dekle, da se je spomnil njene telefonske številke, zaradi česar sem nekoliko pomirjen."

"Sem v redu. Moja kolo in čelada sta utrpela največ škode pri trku, imel sem veliko sreče. Nimam zlomljene kosti, imam manjši pretres možganov, v tem trenutku sem tudi brez glavobola. Sem pod nadzorom našega zdravstvenega osebja," pa je na Twitterju v večernih urah zapisal Mohorič.

Lani jo je skupil na Vuelti, predtem dvakrat na Touru
Mohorič, član ekipe Bahrain Victorious, za katero na letošnjem Giru nastopa tudi Jan Tratnik (moštveni direktor pa je Gorazd Štangelj), res nima sreče, podobnih padcev je imel že kar nekaj, lani je moral tako po 2. etapi (zlomil si je lopatico) končati tudi Dirko po Španiji. Predtem je septembra lansko Dirko po Franciji končal močno obdrgnjen, medtem ko je Tour 2019 celo nadaljeval in dokončal po lažjem pretresu možganov.

Na letošnjem Giru se je Mohorič izkazal predvsem v 6. etapi, ko je Gina Mädra popeljal do etapne zmage. Bahrain Victorius je že v 5. etapi ostal brez enega od kandidatov za rožnato majico Mikela Lande, ki je padel.

Mohorič po grozljivem padcu končal Giro