Lani je Dirko po Italiji dobil Ekvadorec Richard Carapaz. Foto: AP
Lani je Dirko po Italiji dobil Ekvadorec Richard Carapaz. Foto: AP

"To bo odločitev drugih. Mi se bomo držali pravil, ki jih bomo dobili. Načrtujemo pa dirko z gledalci," je v pogovoru za italijanski športni časopis Gazzetta dello Sport povedal Vegni. Če omejitev ne bo, bo po Vegnijevih navedbah italijanska pentlja med 3. in 25. oktobrom potekala s prisotnostjo gledalcev brez številčnih omejitev.

Vegni in ožji organizacijski odbor Gira bo po navedbah Gazzette dello Sport naslednji teden na to temo opravil konferenčni klic z italijanskim ministrom za šport Vincenzem Spadaforo. Organizatorji so že pred časom odpovedali začetek dirke na Madžarskem, trase za prve tri etape pa še niso potrjene. Vegni je dejal le, da bo začetek dirke predvidoma na Siciliji ali v Kalabriji na jugu Italije. Končno traso bodo predstavili konec junija ali na začetku julija.

Na italijanskih tleh pozno poleti in jeseni načrtujejo še enodnevne klasike Strade Bianche (1. avgust), Dirko po Lombardiji (8. avgust ali 31. oktober) in preizkušnjo od Milana do San Rema (22. avgust). Kot priprava na Giro pa bo služila še etapna dirka od Tirenskega do Jadranskega morja med 7. in 14. septembrom. Kolesarska sezona 2020 se bo sicer v svetovni seriji nadaljevala prav s preizkušnjo po makadamskih cestah v Toskani 1. avgusta.