Foto: Matic Božič/Val 202
Foto: Matic Božič/Val 202

Ni zahteven le ekstremen klanec, ki ima v uvodnih petih kilometrih povprečen naklon več kot 15 odstotkov, na nekaterih mestih pa celo 22 odstotkov.

Tako kot Štangelj tudi radijska športna novinarja Igor Tominec in Dare Rupar menita, da bo končna odločitev o zmagovalcu padla na sobotni vožnji na čas. "To so si organizatorji tudi želeli," pove 50-letnik, ki je v svoji karieri 13-krat tekmoval na tritedenskih dirkah.

Dolenjec trdi, da bo zaostanek 30 sekund v soboto mogoče nadomestiti, več pa le v primeru, da bo imel eden od kolesarjev slab dan. Opozarja, da ne gre pričakovati, da ga bo Geraint Thomas imel na podlagi videnega na letošnjem Giru.

Rupar poroča, da si večina italijanske sedme sile želi videti Valižana na vrhu zmagovalnega odra. Thomas, ki je v četrtek praznoval 37. rojstni dan, namreč precej raje kramlja z mediji kot Primož Roglič.

Olimpijski prvak v vožnji na čas je imel precej boljši dan v četrtek kot v torek, Štangelj meni, da v torek sploh ni imel slabega dne, le minikrizo, ki jo je odlično prebrodil, v zadnji gorski etapi pa bi bilo za Zasavca najbolje, da napade nekdo drug, Roglič pa bi lahko v tem primeru lažje nadzoroval potek dirke s številčnejšo in boljšo ekipno podporo v primerjavi s svojimi tekmeci.

Voditelj podkasta Tour 202 je Luka Petrič.