Robert Gesink ima ogromno izkušenj, ki bi Primožu Rogliču prišle še kako prav. Foto: EPA
Robert Gesink ima ogromno izkušenj, ki bi Primožu Rogliču prišle še kako prav. Foto: EPA

Na sobotni vožnji na čas med Fossacesio in Ortono (19,6 km) bo eden izmed favoritov tudi 33-letni Roglič, ki bo na italijanski pentlji lovil skupno zmago. V boju zanjo je ostal brez dveh pomembnih pomočnikov. Že pred časom je odpadel Nizozemec Wilco Kelderman, ki ga je zamenjal Američan Sepp Kuss. Zdaj pa bosta na namesto Gesinka in Fossa nastopila Nizozemec Jos van Emden in Avstralec Rohan Dennis.

Dennis, nekdanji svetovni prvak v vožnji na čas, bo zamenjal aktualnega prvaka v tej panogi Fossa, medtem ko bo van Emden skušal nadomestiti Gesinkove izkušnje na tritedenskih dirkah. Ob Kussu, van Emdenu in Dennisu bodo ob Rogliču na Giru nastopili še njegov rojak Jan Tratnik, Italijan Edoardo Affini, Nemec Michel Hessmann ter Nizozemec Koen Bouwman.

Roglič bo skupaj z Belgijcem Remcom Evenepoelom (Soudal-Quick Step) 106. Dirko po Italiji začel kot glavni favorit. Leta 2019 je v boju za rožnato majico zasedel tretje mesto za Ekvadorcem Richardom Carapazom in Italijanom Vincenzem Nibalijem. Kisovčan je sicer med letoma 2019 in 2021 trikrat osvojil Dirko po Španiji, na stopničkah pa je v skupnem seštevku stal še na Dirki po Franciji, ko je bil leta 2020 drugi za Tadejem Pogačarjem.