Luka Mezgec je bil na letošnji Dirki po Sloveniji najboljši po točkah. Foto: BoBo
Luka Mezgec je bil na letošnji Dirki po Sloveniji najboljši po točkah. Foto: BoBo

V nadaljevanju sezone si želi biti najbolje pripravljen za Vuelto. "Občutki v rdeči majici so super. Borili smo se pet dni. Pred dvema letoam sem jo v Novem mestu izgubil, letos pa dobil," je po drugem mestu v nedeljo v Novem mestu, ki mu je prineslo zmago v točkovanju za najboljšega šprinterja, dejal 30-letni kolesar Mitchelton-Scotta.

"Vsi rezultati zadnjih petih dni so lep dosežek," je črto pod dirko potegnil Gorenjec, ki je na širšem spisku avstralskega moštva za nastop na julijski dirki po Franciji. A si želi, da ga v ekipi za Tour ne bi bilo. Priznal je, da je zelo utrujen, saj je v zadnjem mesecu nastopal kar 21 dni, 22. dan bo dirkal čez teden dni na državnem prvenstvu v Radovljici.

O zmagovalcu vse dobro: "Ulissi v karavano prinaša veselje in čustva"

"Državno prvenstvo naslednji teden bo 22. start v zadnjem mesecu. Po Pariz-Roubaixu sem vzel malo počitka, nato začel delati malo drugačne treninge, intenzivnejše in krajše. Tega mi je malo manjkalo, preveč sem bil dizel v kolesarskem žargonu. Junija sem bil z vsako dirko boljši, tudi na slovenski dirki se je vse 'uskladilo'," je razložil Mezgec, ki načrtuje, da si bo vzel nekaj dni počitka, nato pa šel na višinske priprave. Tam si bo prizadeval za najboljšo pripravljenost za nastop na Dirki po Španiji.

O nastopu na državnem prvenstvu pa je bil kratek in jedrnat. "Bahrain-Merida ima toliko slovenskih kolesarjev, da se je težko kosati z njimi," je dejal nekdanji državni prvak in z nasmeškom dodal: "Mitchelton-Scott mora kupiti par Slovencev."