Roglič končuje Vuelto. Foto: Twitter
Roglič končuje Vuelto. Foto: Twitter

Njegova ekipa Jumbo Visma je odločitev sporočila malo po 9.30, na Twitterju so zapisali, da Primoža Rogliča zaradi padca ne bo na start današnje, 17., etape. "Pozdravi se, prvak. Hvala za vse čudovite trenutke na letošnji Vuelti. Imel si ambiciozne načrte za zadnje dni, a na žalost nam ni bilo usojeno," so še zapisali pri nizozemski ekipi.

Sorodna novica Dragi Primož

Ima veliko ran in odrgnin
Športni direktor Jumbo Visme Addy Engels je po srečanju z novinarji dodal: "Primož ni dobro, za njim je slaba noč, telo ga zelo boli, zato danes ne bo startal. Ko je včeraj prišel do avtobusa, je bil slabe volje, bil je predvsem psihično potrt. Preiskave so pokazale, da na srečo ni dobil pretresa ali zlomov, ima pa veliko ran in odrgnin. Ko temu dodamo še hude bolečine, res ni bilo mogoče, da bi nadaljeval."

Sorodna novica Uran prvi pri samostanu, Evenepoel odbil Masa

Engels: Nihče ni bil kriv
Kisovčan je bil v dobrem položaju tudi za skupno zmago, česar se zaveda tudi Engels: "Da, imel je možnosti za zmago, včeraj je pokazal, da je v dobri formi. Na zadnjih štirih tritedenskih dirkah je kar trikrat odstopil zaradi padca, to je hud udarec, ki ga je res težko preboleti. Večkrat smo si ogledali včerajšnji padec. Sam nisem videl nobenih sprememb smeri, meni je bilo vse skupaj videti kot nesrečen dogodek, kjer ni nihče kriv."

Sorodna novica Rogličev napad se je končal s krvavim padcem, nadaljevanje dirke pod vprašajem

Moral je napadati
Roglič je imel pred zadnjim tednom za vodilnim Remcom Evenepoelom dobro minuto in pol zaostanka, zato se je zavedal, da mora vsak dan napasti, če želi obrniti razmerja sebi v korist in še četrtič zapored dobiti Vuelto. Tako je v torek pogumno napadal etapno zmago, a dobrih 50 metrov pred ciljem padel, se precej potolkel in bil okrvavljen tako po nogi in roki. Zdravniško osebje ga je oskrbelo in opravilo prve preglede, končno odločitev o nadaljevanju dirke pa je prestavilo za en dan. Na prvem mestu je bilo zdravje.

Dobil dve večji dirki, dvakrat tudi padel
Kapetan Jumba Visme je imel sicer celo sezono precej težav s poškodbami. Dobil je dve etapni dirki, na katerih poprej še ni zmagal (Pariz–Nica in Dirka po Dofineji), zaradi težav s kolenom pa ni mogel optimalno nastopiti po Baskiji, kjer je bil osmi. Vse moči je usmeril na Tour, kjer je padel v peti etapi. Vztrajal je še dober teden in pomagal pri ključnih napadih na Tadeja Pogačarja. Jumbo je tudi zaradi njegove pomoči z Jonasom Vingegaardom prvič dobil dirko vseh dirk. Njegov rezervni načrt je bila spet Vuelta, kjer se je dobro boril, spet pa ga je ustavil padec.

Evenepoel po odstopu Rogliča lažje zadihal