Fred Wright je bil presenečen nad obrožbami Primoža Rogliča in moštva Jumbo Visma. Foto: EPA
Fred Wright je bil presenečen nad obrožbami Primoža Rogliča in moštva Jumbo Visma. Foto: EPA
Trenutek, ko so se sanje Primoža Rogliča in njegovih privržencev o četrti zaporedni osvojeni Dirki po Španiji razblinile. Foto: EPA
Trenutek, ko so se sanje Primoža Rogliča in njegovih privržencev o četrti zaporedni osvojeni Dirki po Španiji razblinile. Foto: EPA

Zapisali so, da britanski kolesar ni kriv za nesrečo, kar po mnenju ekipe dokazuje tudi posnetek dirkanja.

Roglič, ki si v krogu družine zdravi rane po padcu, tako telesne kot tudi psihične, je za spletno stran svoje nizozemske ekipe dejal, da se nesreča ne bi smela zgoditi. "Ljudje gredo naprej, kot da je vse v najlepšem redu, zame to ne velja. To ni način. To želim jasno povedati," je dejal Zasavec, ki o tem, ali bo letos še dirkal, za zdaj noče govoriti.

Roglič: Wright mi je spodnesel krmilo
Roglič se z nesrečo na Vuelti nikakor ne more sprijazniti. "Vsaj malo lahko hodim, za zdaj sem s tem zadovoljen. Po padcu sem potreboval čas, da sem zbistril misli. Vprašal sem se, kako se je to lahko zgodilo. Moj sklep je, da je način, kako se je zgodila nesreča, nesprejemljiv. Niso vsi videli prav. Nesreče nista povzročila slaba cesta ali pomanjkanje varnostnih ukrepov, ampak vedenje kolesarja. Nimam oči na hrbtu. Wright je prišel od zadaj in mi spodnesel krmilo, preden sem se tega zavedel." je svoje mnenje izrazil Roglič.

Po 19. etapi sem bil poln čustev z dirke, nato pa, ko sem se vrnil na avtobus, sem videl izjavo Jumba. Bilo jo je res težko brati in zelo sem razočaran. Mislim, da je nepošteno, nocoj smo si z ekipo znova pogledali posnetek, in iskreno ne verjamem, da sem naredil kaj narobe. Bil je samo dirkaški incident.

Fred Wright

Bahrain Victorious Wrightu stoji ob strani
Medtem pa so pri ekipi Bahrain Victorius v odzivu zapisali, da stojijo ob strani Wrightu, zmotilo jih je tudi to, da so se pri Jumbo Vismi odločili za javne obtožbe. "Tik pred koncem 19. etape Vuelte, ko so bili kolesarji še vedno na cesti, je ekipa Jumbo Visma na svoji spletni strani objavila izjavo o nesreči v ciljni ravnini 16. etape, zaradi katere je Primož Roglič odstopil od dirke. V zapisu tako trikratni zmagovalec Vuelte kot generalni direktor ekipe močno namigujeta, da je za incident in poškodbe Slovenca kriv naš kolesar Fred Wright," so uvodoma zapisali pri bahrajnski ekipi. Dodali so, da stojijo ob strani Wrightu. "Prepričani smo, da je šlo za dirkaški incident. Na žalost so nesreče del našega športa, in to ni ne prva ne zadnja, čeprav se kolesarji trudijo, da bi se jim izognili. Tudi posnetek dirke to podpira: naš kolesar pred nezgodo ne odstopa od svoje dirkalne linije," so poudarili.

Sorodna novica Engels: Primož je bil psihično potrt, bolečine so bile prehude

Wrightu se obtožbe zdijo neupravičene
Tudi Wright meni, da so Rogličeve obtožbe neupravičene. "Mislim, da izjava ni poštena, saj posnetek kaže, da je šlo za navaden dirkaški incident. Zavedam pa se tudi, da se je Primož potegoval za rdečo majico tukaj na Vuelti. In seveda sem mu po etapi poslal zasebno sporočilo, da vidim, ali je v redu," je povedal za spletno stran svoje ekipe.

Sorodna novica Roglič po nesreči na Vuelti prst usmeril v Freda Wrighta

Nad izjavo je zelo razočaran
Še več občutkov pa je Wright delil na Twitterju. "Po 19. etapi sem bil poln čustev z dirke, nato pa, ko sem se vrnil na avtobus, sem videl izjavo Jumba. Bilo jo je res težko brati in zelo sem razočaran. Mislim, da je nepošteno, nocoj smo si z ekipo znova pogledali posnetek, in iskreno ne verjamem, da sem naredil kaj narobe. Bil je samo dirkaški incident," je zapisal Wright.

Pred nedeljsko zadnjo etapo v španski prestolnici Madrid bodo kolesarji danes opravili še zadnjo gorsko preizkušnjo – 181 km med Moralzarzalom in Puerto de Navacerrado.

Premagati bodo morali pet kategoriziranih prelazov, tri prve kategorije, še posebej težaven bo zadnji na Puerto de Cotos, ko bodo noge že pošteno utrujene. To bo tudi zadnja priložnost za Španca Enrica Masa (Movistar), da sleče rdečo majico vodilnega Belgijcu Remcu Evenepoelu.

Ta ima na vrhu skupnega seštevka po 19 odpeljanih etapah dve minuti in sedem sekund naskoka, tretjeuvrščeni Španec Juan Ayuso zaostaja že za 5:14. Jan Polanc (oba UAE Emirates) je 12. (+19:03).

Roglič tik pred ciljem grdo padel
Roglič brez zlomov, a z bolečinami in odrgninami