Christian Eriksen se je po srčnem zastoju izvlekel po uporabi defibrilatorja. Foto: Reuters
Christian Eriksen se je po srčnem zastoju izvlekel po uporabi defibrilatorja. Foto: Reuters

29-letnika so zaradi srčnega zastoja oživljali na igrišču in ga prepeljali v bolnišnico. Sodniki so tekmo po 43 minutah prekinili, nogometaši so jo odigrali pozneje, ko je bilo znano, da je stanje danskega nogometaša stabilno.

Zdravniki so pozneje potrdili, da je Erikson na igrišču utrpel srčni zastoj. "Srce mu je nehalo utripati. Takoj smo začeli oživljanje. Kako blizu smrti je bil, ne vem. Hitro smo ga dobili nazaj, potreben je bil le en poseg z defibrilatorjem. Nisem kardiolog, zato bom podrobnosti prepustil strokovnjakom," je povedal zdravnik danske reprezentance Morten Boesen.

"Vse nas zanima, kaj oziroma zakaj se je to zgodilo. Vsi bi čim prej to radi izvedeli, tudi on. Zdravniki opravljajo številne preglede, to pa zahteva čas," je dejal Schoots.

Nogometaš Interja ni prebolel covida-19, prav tako še ni bil cepljen.

Eriksen bo kmalu lahko zapustil bolnišnico in okrevanje nadaljeval doma. V bolnišnici bo ostal še danes in "morda tudi še v torek," je dodal njegov agent.

"Vesel je, ker je videl, kako veliko ljudi skrbi zanj. Prejema številna sporočila podpore z vsega sveta," je še povedal Schoots in dodal, da bo poslej Eriksen spodbujal reprezentančne kolege kot najbolj zvesti navijač.

"Brez dvoma si želi kot navijač podpirati reprezentanco," je dejal agent, pri čemer ni navedel, ali bo Eriksen za kolege navijal doma ali celo na stadionu Parken v danski prestolnici, kjer se je vse skupaj zgodilo.

Zdravje vrhunskih nogometašev: Strokovnjaki zelo zaskrbljeni