SP22 E16: Loterija ni loterija

Junak je bil Dominik Livaković s tremi ubranjenimi enajstmetrovkami. V oddaji lahko slišite, zakaj je Livaković tako uspešen pri branjenju strelov z bele pike in da je bil hrvaški selektor Zlatko Dalić pogumen, ko je iz igre v podaljšku potegnil ključna igralca na sredini igrišča Matea Kovačića in Luko Modrića.

Gost oddaje je Aleš Arnol. Pomočnik trenerja in vodja mladinske šole pri Bravu poudarja, da mora trener vedno slediti svoji filozofiji. Ob tem se je spomnil na misel Pepa Guardiole, ki pravi, da tudi če narediš napako, naredi svojo. Le tako se lahko nekaj naučiš. Več tudi o brazilskem selektorju Titeju in o tem, kako je ustvaril odlično vzdušje pri petkratnih svetovnih prvakih, ter o Nizozemcih, ki so potrdili, da je lahko v nogometu manj več.

V skupinskem delu niso navdušili, v osmini finala pa so proti Američanom poenostavili svoj koncept in uspelo jim je. Za nameček so dosegli enega najbolj kombinatornih golov na tem prvenstvu. Skupaj z Arnolom je o 16. tekmovalnem dnevu svetovnega prvenstva debatirala trojica radijcev – Marko Cirman, Aljaž Golčer in voditelj Luka Petrič.

Dominik Livaković med obrambo 11-metrovke Kaora Mitome v drugi seriji izvajanja strelov z bele točke. Foto: AP
Dominik Livaković med obrambo 11-metrovke Kaora Mitome v drugi seriji izvajanja strelov z bele točke. Foto: AP