Messi je po zmagi nad Francijo v velikem finalu na Instagramu objavil deset fotografij slavja argentinske reprezentance in se v zapisu zahvalil soigralcem, družini in vsem navijačem Argentine. Objava je do torka zjutraj prejela več kot 57 milijonov všečkov, številka pa še narašča.

"Svetovni prvaki! Tolikokrat sem sanjal, tako sem si želel, da še vedno ne morem verjeti," je na Instagramu zapisal Messi. Argentinec je po bleščeči karieri in osvojitvi vseh možnih lovorik pri 35 letih zmagal še na svetovnem prvenstvu in se resno vključil v debate za naziv najboljšega nogometaša do zdaj.

Sorodna novica Argentinski "D10S" največji, ki je kadar koli igral nogomet

Argentinska desetica je vsaj na Instagramu ostala skromna. "Zasluga pripada tej skupini, ki je nad individualnostjo. To je moč vseh, ki se borijo za iste sanje," se je v rekordni objavi še zahvalil reprezentančnim kolegom.

Z objavo je Messi na Instagramu prehitel objavo uporabniškega računa world_record_egg. Fotografija jajca je bila objavljena 4. januarja 2019 z namenom doseganja svetovnega rekorda. Do torka zjutraj je prejela nekaj več kot 56,1 milijona všečkov. Pri tej objavi je šlo sicer tudi za kampanjo o duševnem zdravju.

Največ sledilcev ima Cristiano Ronaldo

Tako kot na nogometnih igriščih pa je tudi na Instagramu glavni Messijev tekmec Cristiano Ronaldo. Če si Argentinec lasti rekord najbolj deljene objave, pa ima Portugalec največ sledilcev. Ronaldo je namreč kot prvi uporabnik presegel mejo 500 milijonov sledilcev in jih ima trenutno približno 519 milijonov. Messi je pri 402 milijonih sledilcev. To sta edina nogometaša in tudi športnika na seznamu desetih uporabnikov Instagrama z največ sledilci.