Svetovno nogometno prvenstvo v Katarju je za RTV Slovenija eden izmed projektov leta. Foto: MMC RTV SLO
Svetovno nogometno prvenstvo v Katarju je za RTV Slovenija eden izmed projektov leta. Foto: MMC RTV SLO

"Z vsem dolžnim spoštovanjem do olimpijskih iger je svetovno prvenstvo v nogometu zame največji športni dogodek na svetu. Ko vidim, kaj vse se vrti okoli nogometne žoge, kake strasti sproži nogomet in kakšne selitve narodov se dogajajo, nas v naslednjem mesecu čaka vrtiljak čustev, zabave, drame in tudi solz," je dejal eden izmed komentatorjev tekem Urban Laurenčič. Zanj bo to peto svetovno prvenstvo na prizorišču. Komentiral bo tudi finalno tekmo.

Štirje termini, šest komentatorjev

Nogomet bo zasedel osrednje mesto na drugem programu Televizije Slovenija. V začetku bodo štiri tekme na dan, termini pa 11.00, 14.00, 17.00 in 20.00. Poleg Laurenčiča bodo tekme komentirali Tomaž Hudomalj, Aleš Potočnik, Andrej Stare, Marko Cirman in Aljaž Golčer.

V nedeljo v studiu Viler, Jerič in Cimirotić

Anže Bašelj o pripravah RTV-ja na SP v nogometu

Pester bo spremljevalni program. Osrednja bo oddaja 1001 gol, ki jo bosta vodila Saša Jerković in Anže Bašelj. Na sporedu bo takoj po tretji tekmi, okoli 19. ure. "To bo studio s poglobljeno nogometno debato. Veliko bo javljanj iz Katarja, kjer imamo dve ekipi," je povedal Bašelj, ki bo imel v lično opremljenem studiu ob sebi nekdanjega nogometaša Mitjo Vilerja in analitika Jasmina Jeriča. V studiu bo vsakič tudi tretji gost, bodisi iz sveta nogometa bodisi novinarstva. Uvodni dan bo v studiu legenda Olimpije Sebastjan Cimirotić. Z Jerkovićem bosta sodelovala Nenad Protega in analitik Sanel Konjević.

Maja Hrvatin vam bo pošiljala nenogometne razglednice

Za razglednice iz Katarja bo poskrbela Maja Hrvatin, ki je že posnela večino materiala in nenogometne vsebine v za rubriko "na drugo žogo". Maja je v Katarju že 14 dni, in kot poroča, do zdaj ni imela še niti ene slabe izkušnje.

V nizkem štartu so tudi kolegi z Vala 202, ki bodo poleg javljanja s tekem posebno pozornost namenili podkastu Žoga je okrogla. V njem bodo s številnim gosti vsakodnevno analizirali dogajanje v Katarju.

Bodi režiser – spremljanje tekem iz sedmih zornih kotov

Največja novost bo spremljanje tekem iz sedmih različnih zornih kotov v našem medijskem predvajalniku RTV365. Poimenovali smo jo Bodi režiser. Poleg mednarodnega prenosa tekme, ki ga bodo gledalci lahko spremljali že na TV SLO 2, bo v predvajalniku RTV365 s pomočjo mobilnega telefona, tablice, računalnika ali pametne TV na voljo brezplačno spremljanje tekme še iz šestih dodatnih pogledov.

S klikom na gumb si boste lahko sami pričarali, recimo, prihod nogometašev na stadion, taktično postavitev z vrha stadiona, spremljanje določenega nogometaša ekipe A in B, navijaško vzdušje itd. Več o tem TUKAJ.

Na MMC-ju posebna grafika, SOS, podkasti in Nostradamus

Na MMC-ju bodo novice s SP-ja dodatno grafično obogatene. Ne bo manjkal športni SOS, kateremu je prvo vprašanje že postavil predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Za ljubitelje podkastov bosta skrbela Slavko Jerič in Toni Gruden z gosti. Ne pozabite na napovedovanje izidov in tekmovanje z drugimi uporabniki v nagradnem Nostradamusu.

Zimski športi tudi na TV SLO 3 in MMC TV

Seveda v nogometno obarvanem začetku zime ne boste prikrajšani niti ljubitelji preostalih športov. Vse, kar se bo prekrivalo z nogometom, bomo predvajali na tretjem programu ali na naši spletni televiziji MMC TV.

Bodi režiser – storitev na voljo od 20. 11. dalje!
Bodi režiser – nov način spremljanja SP v nogometu na RTV 365
Šport: SP v nogometu v Katarju