Nekateri so v zadnjem krogu skupinskega dela navijali za Afričane in do konca strastno verjeli v Gano. "Zakaj vznemirjenje?" je vprašala novinarka TV Slovenija Maja Hrvatin. "Ker moramo zmagati," je odgovoril navijač. Drugi pa je povedal: "Gana zastopa vse afriške države. Kenijo, Ugando, Tanzanijo, Zimbabve. Vsi spremljamo Gano." "Afričani smo. Vsi Afričani navijamo za Gano."

Želijo si, da bi na velikem odru afriške ekipe dobile več priložnosti. "Na turnirju bi moralo biti deset afriških držav, da bi bolj uživali." "Mislim, da so bile afriške države oškodovane."

Večina priseljencev sicer prihaja iz Indije in Bangladeša. Ker nimajo svojih, navijajo za mednarodno zvezde. "Navijam za Ronalda in njegovo ekipo." "Navijam za Brazilijo."

Zelo mešana množica so. Temu primerno so postavili stojnice s prigrizki. Ne strežejo alkohola, imajo pa tradicionalni čaj za en evro. Cene so nižje kot v mestu. "V Katarju je krasno. Le to bom rekel." "Lepo je tu. Tu delam že deset let." "Katar je krasna država, varna, mirna, veliko ponuja. Vsem priporočam vsaj obisk."

Skoraj več pozornosti kot nogomet pa je pritegnil zabavni program med polčasoma.

Obisk navijaške cone, namenjene najslabše plačanim delavcem v Katarju