Mario Götze je bil junak finala leta 2014, ko je Nemčija po podaljšku premagala Argentino z 1:0. Foto: EPA
Mario Götze je bil junak finala leta 2014, ko je Nemčija po podaljšku premagala Argentino z 1:0. Foto: EPA

Moukoko še nima nastopa za člansko reprezentanco. V tej sezoni je za dortmundsko Borussio v Bundesligi dosegel šest golov. "Youssoufa je živahen in hiter igralec. Veseli smo, da je z nami," je povedal Flick. Po poškodbi Tima Wernerja si je vpoklic prislužil tudi Werderjev Niclas Füllkrug, strelec desetih zadetkov v tej sezoni.

A verjetno še največje presenečenje je poziv Mariu Götzeju, strelcu zmagovitega zadetka leta 2014 v finalu proti Argentini, ki je letos izvrsten pri Eintrachtu iz Frankfurta. "2017 je bil nazadnje v reprezentanci. Presrečen je, da je znova v reprezentanci. Vsi vemo, kako dober igralec je. Na zadnjih nekaj tekmah je bil izjemen," je povedal Flick.

Marco Reus in Mats Hummels sta odpadla zaradi poškodbe.

Štirikratni svetovni prvaki bodo skušali popraviti slab vtis iz Rusije 2018, ko so izpadli že v skupinskem delu.

Svetovno prvenstvo bodo odprli 23. novembra proti Japonski. V njihovi skupini sta še Španija in Kostarika.

Flick: Götze je izjemen nogometaš, ki ima genialne prebliske

Vratarji: Manuel Neuer (Bayern), Marc-Andre ter Stegen (Barcelona), Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt);

Branilci: Matthias Ginter (Freiburg), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Niklas Süle (Borussia Dortmund), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Thilo Kehrer (West Ham), David Raum (Leipzig), Lukas Klostermann, Armel Bella Kotchap (Southampton), Christian Günter (Freiburg);

Vezisti: Ilkay Gundogan (Manchester City), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach), Leon Goretzka, Serge Gnabry, Leroy Sane, Jamal Musiala, Joshua Kimmich, Thomas Müller (vsi Bayern), Julian Brandt (Borussia Dortmund), Mario Götze (Eintracht Frankfurt);

Napadalci: Kai Havertz (Chelsea), Youssoufa Moukoko (Borussia Dortmund), Niklas Füllkrug (Werder), Karim Adeyemi (Borussia Dortmund).