Kako se bo končalo novo srečanje med Poljsko in Slovenijo? Foto: EPA
Kako se bo končalo novo srečanje med Poljsko in Slovenijo? Foto: EPA

To bo ponovitev polfinala izpred dveh let, ko so Slovenci premagali Poljake in se drugič uvrstili v finale.

Odbojka na TV Slovenija!

Naslednja tri evropska prvenstva si boste lahko ogledali na TV Slovenija, ki je pridobila televizijske pravice za EP 2023, 2025 in 2027 tako za moške kot tudi za ženske.

Poljaki tokrat še nepremagani
Slovenska ekipa je svetovne prvake ugnala že na treh zaporednih prvenstvih, pred štirimi leti tudi na njihovem igrišču, a to vseeno ne pomeni, da bo tokrat favorit. Poljaki trenutno kažejo odlične predstave, za zdaj so še nepremagani, v četrtfinalu pa so gladko ugnali Rusijo.

Poljski selektor pred sobotnim obračunom "fino podkuril" Slovence

Poljaki bodo imeli podporo navijačev
"Čeprav smo zmagali v Ljubljani pred dvema letoma, bo tokrat popolnoma drugačna tekma. Mi smo od tokrat sicer še napredovali, predvsem v mentalnem smislu, tudi tekme v Ligi narodov so nam dale dodatno kakovost, a napredovali so tudi Poljaki. Bistvena razlika od dogodkov v Ljubljani pa je ta, da bodo tokrat oni gostitelji. Tokrat bodo imeli oni podporo občinstva. Ne vem sicer, ali bodo imeli tako, kot smo jo imeli mi, tekme v Ljubljani bodo ostale v mojem srcu vse življenje, ampak tudi na Poljskem je težko igrati. Vsekakor bodo zaradi tega favoriti," je na spletnem druženju z novinarji dejal slovenski selektor Alberto Giuliani.

Pritiskati s servisi
Ekipi se od obračuna v Ljubljani nista skoraj nič spremenili, letos sta se dvakrat pomerili tudi v Ligi narodov, prvič so zmagali Slovenci, v polfinalu pa Poljaki, tako da se dobro poznata, neznank pa praktično ni.

"Poznamo se dobro, jaz pa jih poznam do podrobnosti, saj delujem v poljski ligi. Gre za fantastično ekipo, ki je na tem turnirju še v odlični formi, tako da bo težko. Bolj kot na njih pa se osredotočamo na sebe, če hočemo presenetiti, moramo odigrati fantastično tekmo. Moramo pritiskati s servisi, obramba bo morala biti na največji mogoči ravni. Veselim se tekme, sanjam zmago in finale z Italijo, zanimivo pa bo tudi videti in se spoprijeti s fanti, ki jih vodim v klubu. Zanimivi bodo tudi dvoboji zdajšnjih oziroma nekdanjih klubskih soigralcev," pravi slovenski selektor.

Slovenija prek Češke v polfinale proti Poljski!

Urnaut: Smo veseli, kjer smo
Kapetan Tine Urnaut prav tako meni, da tri zaporedne zmage na evropskih prvenstvih ne pomenijo ničesar in da je Poljska favorit. "Mi smo veseli, da smo tukaj, kjer smo. Vemo, kdo nas čaka v polfinalu. Čeprav so z nami izgubili na treh evropskih prvenstvih, to ne pove ničesar. Tradicijo porazov so prekinili v letošnji Ligi narodov, zdaj pa igrajo še pred domačimi navijači," vlogo favoritov Urnaut pripisuje gostiteljem.

Niso brez upanja
"Prav na vseh igralnih mestih so pokriti s fantastičnimi igralci, seveda izstopata napadalca Wilfredo Leon in Bartosz Kurek. Težko bo, če hočemo zmagati, bomo morali čim bolj zmanjšati njun prispevek, popolnoma zaustaviti ju bo najbrž nemogoče. Vsekakor pa brez upanja nismo," zatrjuje Korošec, ki je odgovarjal tudi na vprašanja, ki niso povezana s polfinalom.

Misel zatavala na OI
Tako je novinarja zanimalo, kako je Slovenija postala tako dobra, da na vseh prvenstvih meša štrene velesilam. "Uspehi niso prišli čez noč. So bili časi, ko smo se mučili v kvalifikacijah, potem na prvenstvih izgubljali, z izkušnjami pa so prišli uspehi. Upam, da bodo še kakšni, še vedno upamo, da bomo v Parizu zaigrali tudi na olimpijskih igrah, mislim, da si to zaslužimo," je neuresničeno željo omenil Urnaut, ki so ga vprašali tudi, kje tiči razlog fantastičnih slovenskih rezultatov v vseh športih, voditelj je omenil košarko in olimpijske uspehe v individualnih športih.

Morje uspehov slovenskega športa
"Za to vprašanje nisem pravi naslov, to bi moral odgovoriti nekdo pametnejši. Najbrž pa to prihaja iz otroštva, otroci smo se veliko igrali na igriščih in se poizkušali v vseh športih," je odgovoril kapetan. Ko je končal z odgovorom, pa se je oglasil še Giuliani: "Slovenski športniki so odlični, niste omenili Tima Gajserja, on je fantastičen motokrosist."

Poljski selektor znova motiviral slovenske odbojkarje