Tako blizu, a tako daleč. Foto: Reuters
Tako blizu, a tako daleč. Foto: Reuters
Trajković zelo razočaran po borbi za bron

Obračun za bron je bil izjemno tesen z malo točkami. Korejec In Kyo Don je po dveh bojih vodil s 4:0. Ivan Trajković je šel v zadnji boj na polno, v zadnjih 18 sekundah sta mu uspela dva udarca, s katerima je znižal na 5:4, a preobrata mu ni uspelo dokončati.

"Vse sem dal od sebe. Taktika je bila dobra, dobro sem zapiral nasprotnika v odločilnem dvoboju, a marsikdaj moji udarci niso bili dovolj močni za točko. Šlo je za dobrega borca, tako da se na koncu žal ni izšlo," je bil kljub zelo dobremu olimpijskemu rezultatu (5. mesto je izenačitev dosežka tekvondoistke Franke Anić v Londonu 2012) vidno razočaran borec iz Slovenske Bistrice

Trajković je v repešažu zlahka premagal Pito Taufatofuo z 22:1. Trajković je v četrtfinalu izgubil proti prvemu nosilcu Vladislavu Larinu s 16:3. Rus je v polfinalu nato zlahka ugnal še Kitajca Suna Hongjija (30:3), s tem pa je Trajkovića potegnil v repešaž.

Trajković blizu zmagovalnemu odru: Si polkovnik ali pokojnik
Ivan Trajković izgubil tesen boj za bron

REPEŠAŽ: Hitra zmaga Slovenca
V tem se je pomeril s Pito Taufatofuom iz Tonge, ki je najnižje rangiran med vsemi udeleženci teh iger (in bolj znan kot zastavonoša na otvoritvenih slovesnostih). Trajković je začel še previdno, prvo rundo dobil s 6:0, v drugi pa šel na polno in ob koncu vodil že z več kot 20 točkami razlike, zato se je dvoboj pred predvideno zadnjo rundo že končal.

Trajković prevladoval v repešažnem obračunu

ČETRTFINALE: Rus občutno boljši
Trajković je v četrtfinalu sicer dobil prvo točko, a Vladislav Larin je nato zablestel s svojimi tehnikami in nizal udarec za udarcem. Prvo rundo je dobil s 7:2, drugo 5:0, zadnjo pa 4:1 in se s tem suvereno uvrstil v polfinale.

Rus v četrtfinalu premočan za Trajkovića

1. KROG: ugnal nosilca medalje iz Londona
Slovenski borec je navdušil v prvem krogu, ko je olimpijskega podprvaka iz Londona 2012 Anthonyja Obamo iz Gabona ugnal kar s 26:5. Prvo rundo je dobil z 8:2, po drugi pa je vodil že z 12:3. V zadnji rundi mu je uspevalo vse, dobil je tudi štiri točke za sijajen udarec iz obrata.

Tekvondo, nad 80 kg (M)
UvrstitevTekmovalecDržava
1Vladislav LarinRusija
2Dejan GeorgievskiSeverna Makedonija
3Kyo Don InJužna Koreja
3Rafael Alba CastilloKuba
Tekvondo, nad 67 kg (Ž)
UvrstitevTekmovalecDržava
1Milica MandićSrbija
2Dabin LeeJužna Koreja
3Althea LaurinFrancija
3Bianca WalkdenVelika Britanija