"Ne morem razočarati mojega prijateljčka Koujirouja, zato sem rezerviral polet za Tokio, kjer se bom ponosno pridružil reprezentanci Srbije na olimpijskih igrah," je na Twitterju v četrtek zvečer zapisal Novak Đoković.

"Zelo sem ponosen, da pakiram za Tokio, kjer se bom pridružil naši državni reprezentanci v boju za najsvetlejša odličja v olimpijskih arenah. Igranje za Srbijo je bilo zame vedno posebno veselje in motivacija. Dal bom vse od sebe, da nas bom vse osrečil. Gremo!" je še dodal najboljši teniški igralec sveta, ki je pred kratkim v Wimbledonu osvojil 20. turnir za grand slam.

34-letni Beograjčan je ravno po slavju na sveti travi, ko je ujel rekordni dosežek Rogerja Federerja in Rafaela Nadala, javno podvomil o smiselnosti olimpijskega nastopa ob vseh mogočih protikoronskih omejitvah, ki so jih sprejeli prireditelji Tokia 2020.

A zmagovalec letošnjega Melbourna, Pariza in Wimbledona se je najbrž zazrl tudi v svoje prepolne vitrine z lovorikami. Do zdaj je na olimpijskih igrah osvojil zgolj bron v Pekingu 2008, pri 34 letih pa najbrž ne bo čakal na naslednjo priložnost v Parizu 2024.

Novak Đoković gre v Tokio po edino teniško lovoriko, ki mu še manjka – zlato olimpijsko medaljo. Foto: Reuters
Novak Đoković gre v Tokio po edino teniško lovoriko, ki mu še manjka – zlato olimpijsko medaljo. Foto: Reuters