Po tradiciji je takoj po koncu sledil skok v bazen. Foto: Reuters
Po tradiciji je takoj po koncu sledil skok v bazen. Foto: Reuters

Uvodna četrtina je bila napadalno izjemno bogata, saj je skupaj padlo kar devet zadetkov. Po izenačenju na 2:2 so Srbi v manj kot dveh minutah spravili kar tri žoge v grško mrežo in s to prednostjo končali prvih osem minut (6:3). Grki so vztrajno začeli drugo četrtino in že sredi te po golu Alexandrosa Papanastasiouja izenačili na 7:7. Mreži sta nato mirovali kar štiri minute, vsega štiri sekunde pred koncem četrtine pa je za vrnitev srbskega vodstva poskrbel Andrija Prlainović (8:7).

Andrija Prlainović (št. 11) je dosegel ključna gola tako ob koncu 2. kot 3. četrtine, nato pa še za vodstvo z 11:10. Foto: Reuters
Andrija Prlainović (št. 11) je dosegel ključna gola tako ob koncu 2. kot 3. četrtine, nato pa še za vodstvo z 11:10. Foto: Reuters

Odločili trije zaporedni goli
Tretja četrtina je bila na las podobna, Srbi so ušli na 9:7, nepopustljivi Grki so jih ujeli na 9:9, ob koncu četrtine pa je za minimalno vodstvo znova poskrbel Prlainović (10:9). Na začetku zadnje četrtine je Dimitrios Skoumpakis izenačil na 10. Kazalo je na dramatičen razplet, a so Srbi vse odločili z novo serijo treh zaporednih zadetkov. Te so dosegli Prlainović, Dušan Mandić in Nikola Jakšić. Vsi so bili s tremi zadetki najboljši srbski strelci.

Prva medalja za Grčijo
Srbija s tem niz osvajanja medalj (pod vsemi imeni) nadaljuje vse od Sydneyja 2000. V tem času je zbrala zdaj dve zlati, srebro in tri brone. Na drugi strani je za Grke srebro največji uspeh na igrah pod petimi krogi. Pred tem so namreč v polfinalu igrali le na domačih igrah v Atenah 2004, kjer pa so turnir končali na četrtem mestu.

Madžari v drugi polovici zaklenili vrata
V boju za bron je Madžarska ugnala Španijo z 9:5. Obračun je bil izenačen le v prvi polovici, ko je bilo 5:5, Španci v zadnjih dveh četrtinah sploh niso več dosegli zadetka.

Finale

Grčija − SRBIJA
10:13 (3:6, 4:2, 2:2, 1:3)

Za 3. mesto

MADŽARSKA − Španija
9:5 (3:3, 2:2, 1:0, 3:0)

Srbski vaterpolisti: Hvala, Slovenija in Kranj!
Vaterpolisti Srbije v finalu premagali presenetljive Grke
Vaterpolo (M), finale: Grčija - Srbija, posnetek