Ljubomir Vranješ odlično vodi Slovenijo na prvenstvu v svoji domovini. Slovenci so z uvrstitvijo v olimpijske kvalifikacije že izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred prvenstvom. Še vedno pa so v igri za polfinale in s tem medalje. Foto: EPA
Ljubomir Vranješ odlično vodi Slovenijo na prvenstvu v svoji domovini. Slovenci so z uvrstitvijo v olimpijske kvalifikacije že izpolnili cilj, ki so si ga zadali pred prvenstvom. Še vedno pa so v igri za polfinale in s tem medalje. Foto: EPA

"Pričakoval sem težjo tekmo, morda razliko enega ali dveh golov. Dobro smo oddelali v obrambi na čelu s Ferlinom v vratih. Bili smo osredotočeni in disciplinirani, zato sem zelo srečen. Juretu Dolencu sem načrtno namenil počitek za drugi polčas, saj je zelo pomemben za našo ekipo. Norveška? Ničesar nimamo za izgubiti. Šli bomo na polno in bomo videli, kaj se bo zgodilo," je za TV Slovenija sklenil Šved na slovenski klopi.

Vranješ in Bombač po tekmi Slovenija – Portugalska

Bombač: Izpolnili smo prvi cilj. Zdaj gremo po polfinale.
"Rad bi pohvalil vso ekipo, ki je prikazala izjemen boj v obrambi. Spet smo zgrešili ogromno 'zicerjev', a vemo, kje se tekma dobiva, v obrambi. Pokazali smo značaj, zato čestitke fantom. Naš prvi cilj smo izpolnili. Zdaj se moramo spočiti, jutri pa igramo najpomembnejšo tekmo za polfinale in gremo mirno v njo. Čaka nas težka tekma, najtežja na prvenstvu, saj so Norvežani najmočnejši v naši skupini, a ni strahu, da ne bi bili pravi. Vemo, kaj je v igri. Zato bomo šli na polno in na zmago,"
pa je povedal Dean Bombač.

Blaž Blagotinšek: "Na tej tekmi smo dali vse od sebe, šli na glavo in se dobro pobrali po porazu z Madžari. V obrambi smo porabili zadnje atome moči in se dobro pripravili na portugalsko igro sedem na šest. Naša dobra obramba je bila ključ do zmage. V napadu smo zgrešili nekaj 'zicerjev', vključno z menoj, a ... Naš cilj smo izpolnili, a gremo naprej, zmaga nad Norvežani nam prinaša polfinale."

Borut Mačkovšek: "V drugem polčasu smo v obrambi zelo garali. Neprestano smo skakali sem ter tja, na trenutke sploh nisem vedel, kje sem. Portugalce smo zaradi tega neprestanega gibanja pošteno zmedli, naša obramba je bila zanje velika uganka."

Franjo Bobinac, predsednik Rokometne zveze Slovenije: "Izjemno sem vesel za fante, ki so se ves čas trudili in so fantastični. Na vseh tekmah so pokazali veliko kompaktnost, slabih je bilo le deset ali petnajst minut. Na tekmi s Portugalci so v prelomnih trenutkih pokazali svojo zrelost in s pravim kolektivnim duhom in bojevitostjo tudi zasluženo zmagali. Čestitke strokovnemu štabu, predvsem pa fantom na igrišču."