Blaž Janc je na prvenstvu dosegel 31 zadetkov. Foto: EPA
Blaž Janc je na prvenstvu dosegel 31 zadetkov. Foto: EPA

Nadarjen slovenski krilni igralec je prispeval levji delež k uvrstitvi svoje reprezentance v polfinale, kjer je morala priznati premoč Španiji, na koncu pa je po porazu proti Norveški osvojila četrto mesto. 23-letnik je dokazal, da je v odlični formi, na prvenstvu je dosegel 31 zadetkov.

"To je velika nagrada. Res sem vesel in ponosen, da se mi je uspelo prebiti v idealno postavo evropskega prvenstva. To mi zagotovo ne bi uspelo brez naše ekipe. Končno četrto mesto je vrhunska uvrstitev. Prikazali smo dobre igre, v ekipi je vladalo izjemno vzdušje. Precej stvari se je poklopilo. Rad bi se zahvalil ekipi in celotni Sloveniji za podporo, ki smo je bili deležni. Upam, da bom tudi na prihodnjih akcijah kazal tako dobre predstave," je povedal Janc.

Med kandidati za uvrstitev v idealno postavo sta bila poleg Janca še Dean Bombač in Jure Dolenec, za najboljšega obrambnega igralca pa je kandidiral Blaž Blagotinšek. Slovenski rokometaši se bodo v domovino vrnili v nedeljo v poznih večernih urah.

Duvnjak MVP prvenstva
Najboljšo postavo prvenstva so izbrali po zaslugi več kot 20 tisoč oddanih glasov prek uradne aplikacije prvenstva, svoje je dodala še skupina EHF-ovih strokovnjakov. Pred dvema letoma je bil hrvaški kapetan Domagoj Duvnjak uvrščen v idealno postavo, letos je postal MVP prvenstva. S tem je po Ivanu Baliću postal drugi Hrvat s tovrstnim nazivom. Tretjič zapored se je na prvenstvu stare celine v idealno postavo uvrstil norveški superzvezdnik Sander Sagosen, ki je z Norveško osvojil bronasto odličje. Najboljši branilec na prvenstvu je Nemec Hendrik Pekeler.

Rokometaši so se prek Zagreba vrnili v domovino
IDEALNA POSTAVA EP 2020
PoložajIgralecDržavaKlub
VratarGonzalo Perez de VargasŠpanijaBarcelona
Levo kriloMagnus JoendalNorveškaFlensburg
Levi zunanjiSander SagosenNorveškaParis-SG
Srednji zunanjiIgor KaračićHrvaškaVive Kielce
Desni zunanjiJorge MaquedaŠpanijaPick Szeged
Desno kriloBlaž JancSlovenijaVive Kielce
Krožni napadalecBence BanhidiMadžarskaPick Szeged