"Če bi nekdo pred začetkom turnirja ponudil, da se bomo uvrstili v polfinale in igrali za tretje mesto, potem bi to takoj kupil. Nekaj stvari moramo še popraviti, za kar pa potrebujemo več časa. Imamo svetlo prihodnost in želim govoriti o tem. Zdaj bom najprej analiziral prvenstvo, potem pa se bomo začeli pripravljati za olimpijske kvalifikacije, ki jih želimo uspešno odigrati," je zaključil Vranješ.

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je lahko zadovoljen z opravljenim delom v zadnjem mesecu dni:
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ je lahko zadovoljen z opravljenim delom v zadnjem mesecu dni: "Četrto mesto je za nas velik uspeh. Menim, da smo na dobri poti." Foto: EPA

Mačkovšek: Naredili smo velik korak naprej
"Sem razočaran. Njihov vratar nas je ustavil. A če pogledamo, kje smo bili leto ali leto in pol nazaj, smo naredili velik korak naprej. Postali smo večja ekipa. Vrnilo se nam je veselje na obraz. Nadaljevali bomo s trdim delom in verjamem, da uspeh ne bo izostal,"
pa je dejal Borut Mačkovšek.

Pogovori z Vranješem, Mačkovškom in Dolencem po porazu z Norvežani

Dolenec: Moramo biti ponosni. Pred pol leta smo še izgubljali z Latvijo.
Jure Dolenec
je bil po porazu nekoliko razočaran, a je vendarle prevladal ponos nad prikazanim v preteklih dveh oziroma treh tednih. "Želel bi si, da bi zmagali, a danes so bili Norvežani boljši. V prvem polčasu smo imeli kar dobro obrambo in odličnega vratarja, medtem ko smo bili v napadu enostavno premalo agresivni. Še tisto, kar smo ustvarili, smo bili slabi pred vratarjem. Na ta način so nam naredili razliko. V drugem polčasu smo potem začeli malo bolje, ampak potem zgrešili en kup stoodstotnih priložnosti. Ko so se začeli kazati žarki upanja, da bi se morda lahko vrnili, se je vedno pojavil njihov vratar. Mi smo se minuto borili v obrambi, pa potem dobili gol. Enostavno to danes ni bilo dovolj. Mislim, da moramo biti vseeno ponosni na to, kar smo naredili na prvenstvu. Treba je pomisliti, kje smo bili pred šestimi meseci, ko smo izgubljali z Latvijo, igrali neodločeno doma z Nizozemsko. Včeraj nismo bili daleč od finala, danes precej dlje od brona. Kaže, da moramo še precej za postoriti, a moramo vedeti, da smo z novim selektorjem skupaj manj kot mesec dni in mislim, da se kaže, da gredo stvari v pravo smer. Večina fantov je še zelo mlada, jaz sem z 31 leti najstarejši, kar pa še zdaleč ne pomeni, da sem star. Tako da jaz mislim, da ima ekipa prihodnost. Treba je le verjeti in vztrajati na začrtani poti," je analiziral Dolenec.

Blagotinšek: Za nami je dober turnir
Blaž Blagotinšek:
"Moramo priznati, da so bili Norvežani boljši. Naredili smo preveč napak, izgubljali žoge in zgrešili številne 'zicerje'. Glava je še vroča, a menim, da so nam med prvenstvom preveč zrasli apetiti. Tekmi s Španci in Norvežani sta dobra šole za vse nas, v celoti pa je za nami zelo dober turnir. Čestitke fantom, vsi so dali svoj maksimum. Že aprila nas v Berlinu čakajo olimpijske kvalifikacije in imamo lepo priložnost, da se prebijemo v Tokio."