Klemen Ferlin je bil po mnenju Jureta Natka najkoristnejši igralec Slovenije na prvih treh tekmah. Foto: Reuters
Klemen Ferlin je bil po mnenju Jureta Natka najkoristnejši igralec Slovenije na prvih treh tekmah. Foto: Reuters

Reporter Radia Slovenija Uroš Volk in strokovni komentator ter nekdanji slovenski reprezentant Jure Natek sta v četrti epizodi podkasta Cepelin pohvalila mirno igro Slovenije proti Švici, saj so se ob novi zmagi izkazali predvsem igralci, ki na prvenstvu za zdaj niso dobili veliko priložnosti za igro, včeraj pa dokazali, da ima Ljubomir Vranješ na voljo veliko kakovostnih posameznikov, kar bo prišlo še kako prav v nadaljevanju tekmovanja.

Vranješ: Slovenija lahko premaga vsako reprezentanco

Natek predvsem v igri v napadu še vedno vidi prostor za napredek. Tekmo s Švico je šaljivo označil za zanesljivo zmago, ob kateri bi kakšen zadetek lahko dosegla tudi oba ustvarjalca podkasta Cepelin, najbolj pa ga veseli to, da je Slovenija sposobna spreminjati ritem igre, kar tekmecem povzroča velike težave.

"Prvi velik korak, ki ga je Slovenija naredila na tem prvenstvu, je, da so analizirali igro nasprotnikov do podrobnosti, drugi pa, da je Slovenija sposobna menjavati ritem igre, česar prej ni bila. Nekaj časa smo lahko igrali hiter rokomet, nato nekaj časa počasen, zdaj pa smo ene tekme videli oba načina," je prepričan Natek.

Slovenija, odlično pet: tudi Švicarji na kolenih

Voditelja sta govorila tudi o težavah, ki jih imata s poškodbami Vid Kavtičnik in Darko Cingesar, o širitvi evropskega prvenstva na 24 reprezentanc in tekmovanju reprezentantov pri doseganju najmočnejšega strela na prvenstvu, v katerem je vodstvo po včerajšnji tekmi prevzel Jure Dolenec. Prav tako sta opozorila na rokometni prvenstvi leta 2006 in 2007, ko je Slovenija dosegla tri zmage po skupinskem delu, a tekmovanji nato končala neuspešno. Spet pa sta pohvalila slovensko obrambo in vratarja Klemna Ferlina, ki ga je Natek označil za najkoristnejšega slovenskega igralca skupinskega dela.

Vabljeni k poslušanju celotne epizode: