Veselin Vujović ni več slovenski selektor. Foto: MMC RTV SLO
Veselin Vujović ni več slovenski selektor. Foto: MMC RTV SLO

Vodstvo rokometne reprezentance je v imenu svojih reprezentantov poslalo izjavo za javnost, ki jo v celoti objavljamo (brez lektorskih posegov).

V zadnjem tednu so se v nekaterih slovenskih medijih pojavile zelo čudne zgodbe v povezavi s slovensko rokometno reprezentanco in našim nekdanjim selektorjem Veselinom Vujovićem. Igralci rokometne reprezentance se zato čutimo dolžne, da ob soglasju Rokometne zveze Slovenije podamo skupno izjavo za javnost.

Živimo v času, ko si lahko vsak medij privošči pisanje neresnic, lažno obtožuje in to brez da bi pri tem navedel vir ali nosil kakršne koli posledice. Športniki smo tega sicer vajeni. Takšne zapise poskušamo spregledati ali uporabiti kot dodatno motivacijo za boljše predstave v prihodnosti. Menimo pa, da so v tem primeru posamezni mediji z nekaterimi natolcevanji prestopili mejo dobrega okusa.

Pred dnevi je slovenski medij, ki se pretežno ukvarja s politiko, športne novice pa navaja v rubriki »sproščeno«, širni regiji serviral zgodbico o igranju »izsiljevalskega« pokra v slovenski rokometni reprezentanci. Zapise omenjenega medija označujemo za milo rečeno smešne in jih kategorično zanikamo. Trditve, da smo si igralci z igranjem pokra kupovali mesto v ekipi so žaljive, zlonamerne, predvsem pa neresnične.

Tudi precej bolj kompetentni slovenski mediji so objavili še eno veliko neresnico in sicer, da smo selektorja (za)menjali igralci. Igralci se zavedamo, da naše predstave v zadnjem letu in pol niso bile na zadovoljivi ravni. Posledično so se člani predsedstva Rokometne zveze Slovenije odločili za spremembe. Nikakor menjave nismo izvršili ali izsilili igralci.

Občutek imamo, da si marsikdo želi sprožiti medijsko obračunavanje med ekipo in nekdanjim selektorjem, vendar vsem jasno sporočamo, da se to ne bo zgodilo. Na tem mestu se tudi javno zahvaljujemo g. Vujoviću za njegov doprinos k rezultatom slovenske reprezentance v zadnjih štirih letih in pol. V nadaljevanju trenerske kariere mu želimo veliko sreče.

Skupaj smo se veselili uvrstitve na olimpijske igre v Rio in nepozabne zgodbe v Parizu. V tej sezoni imamo še vedno priložnost, da spišemo novo poglavje slovenske rokometne pravljice na Švedskem in kasneje v Tokiu. Zato potrebujemo vse vas! Tako rokometne navdušence, kot tudi medije, ki o nas poročate. Najmočnejši smo, ko združena Slovenija stoji za nami. Na to ključno pogosto vplivate prav slovenski mediji. Zato vas prosimo, da pustite izmišljene afere ob strani in tako kot mi vse moči usmerite v izzive, ki so pred nami.

Igralci slovenske rokometne reprezentance in Rokometna zveza Slovenije