Franjo Bobinac se je odzval ob težkih besedah Veselina Vujovića. Foto: www.alesfevzer.com
Franjo Bobinac se je odzval ob težkih besedah Veselina Vujovića. Foto: www.alesfevzer.com

"Način komuniciranja slovenskega selektorja Veselina Vujovića obsojam. Čeprav je morda šlo za poskus spodbuditve ekipe, se je vse skupaj izrazilo kot velika nemoč, nazadnje pa spremenilo v nespodobno in neprimerno izjavo. Vsakdo lahko ima svoj značaj in cilj. Morda imajo podoben način komuniciranja tudi nekateri drugi veliki trenerji, vendar sam tega nikakor ne odobravam. Menim, da je šport, tudi tisti vrhunski, ne le tekmovanje, temveč tudi zgled in vzgoja mladih v zrele osebnosti. Kot sem že dejal, izjavo selektorja Vujovića obsojam in jo označujem za absolutno nesprejemljivo. Pri meni ima zaradi tega visoko dvignjen rumeni karton," so Bobinca povzeli v izjavi za javnost na rokometni zvezi.

Vujović je na omenjeni tekmi med odmorom hudo znesel nad slovenskim igralcem Aleksom Vlahom. "Umri," je vpil slovenski selektor in zraven preklinjal. "Umri že enkrat, da te ne vidim več," je nato nadaljeval.

Nad besedami Veselina Vujovića je ogorčen tudi dolgoletni reprezentant Miha Žvižej, ki je na Twitterju zapisal: "Kdo se tako pogovarja s človekom? In vi mu pravite legenda?" je zapisal.

Vujović se v zvezi z izpadom še ni odzval.