Predsedstvo RZS-ja se je v torek dopoldne sešlo na zaprti seji, a predsednik Franjo Bobinac ni hotel dati konkretnih izjav, o čem so govorili na zaprti seji. Povedal je le, da so se pogovarjali o stanju v moškem in ženskem rokometu. V še večji tajnosti je zatem potekal neformalni sestanek v lokalu ob sedežu RZS-ja, ki se ga je udeležila ožja sestava predsedstva, ta pa običajno sprejema ključne odločitve, poroča Delo.

Temperamentni Veselin Vujović je Slovenijo prevzel maja 2015, jo nato leta 2016 popeljal na olimpijske igre v Rio de Janeiro, leto pozneje pa z njo osvojil bron na svetovnem prvenstvu v Franciji. Zdaj je očitno prišlo njegovo slovo s slovenske klopi. Foto: www.alesfevzer.com
Temperamentni Veselin Vujović je Slovenijo prevzel maja 2015, jo nato leta 2016 popeljal na olimpijske igre v Rio de Janeiro, leto pozneje pa z njo osvojil bron na svetovnem prvenstvu v Franciji. Zdaj je očitno prišlo njegovo slovo s slovenske klopi. Foto: www.alesfevzer.com

Konec decembra začetek priprav na evropsko prvenstvo na Švedskem
Moško reprezentanco konec meseca čakajo sklepne priprave na januarski EP na Švedskem, v zadnjem obdobju pa je vse več govoric o morebitni zamenjavi in iskanju naslednika, saj je nezadovoljstva med igralci v reprezentanci veliko, je v svojih informativnih oddajah poročal tudi Radio Slovenija.

S Slovenijo bronast na SP-ju leta 2017, a v zadnjem času neprepričljiv
Neuradno se je izvedelo, da so bila na seji mnenja o Vujoviću deljena, vendar naj bi jih bilo precej več naklonjeni menjavi. Črnogorec, ki je Slovenijo leta 2016 popeljal na OI v Riu in leto kasneje osvojil bron na svetovnem prvenstvu v Franciji, je imel v zadnjem času veliko težav z vodenjem reprezentance, ki je izpustila letošnje SP in ni delovala dobro niti v kvalifikacijah za EP, na katero se je sicer uvrstila, a ni pustila dobrega vtisa. Tako kot tudi ne na prijateljskih tekmah. Bilo je govora o pretiranem veseljačenju in igranju neprimernih družabnih iger.

Neprimeren izpad nad Aleksom Vlahom
Zadnji izpad selektorja Vujovića na tekmi Zagreba proti Aleksu Vlahu je bil za številne kaplja čez rob, zvezdnik Dean Bombač, nekdanja reprezentanta Luka in Miha Žvižej, nekdanji Vujovićev pomočnik Uroš Šerbec ter trenerji Aleš Pajovič, Zoran Jovičić in Bojan Čotar so za EkipoSN povedali, da obsojajo takšen besedni napad. Vujović je namreč vpil na Vlaha: "Umri. Umri že enkrat, da te ne vidim več."

Kdo bo naslednik – Pastor, Dušebajev, Tamše ali Zorman?
Ob tem se že pojavljajo namigovanja, kdo bo novi selektor, poroča Delo. Favorit RZS-ja naj bi bil Juan Carlos Pastor, trener Pick Szegeda, kjer igrajo štirje Slovenci, sledi Talant Dušebajev iz Kielc, prosta sta tudi Branko Tamše in Alfred Gislason (prej Kiel). Lahko bi to postal tudi pomočnik Vujovića Uroš Zorman, dolgoletni kapetan in igralec z največjim številom reprezentančnih nastopov.