Črnogorci so ustavili Slovence in jim vsilili svoj ritem igre. Foto: EPA
Črnogorci so ustavili Slovence in jim vsilili svoj ritem igre. Foto: EPA

Slovenski reprezentančni rokomet je po 4. mestu na EP-ju 2020 kar naenkrat padel zelo nizko, Sloveniji pa poti v nadaljevanje evropskega prvenstva ni preprečila Francija, Švedska, Španija ali Hrvaška, ampak rokometno precej manj razvita Črna gora, ki je na evropskih prvenstvih, na katerem sodeluje šestič, šele tretjič zmagala. Zasluženo, saj so se levi v Fönix Areni v Debrecenu borili za vsako žogo, medtem ko je bila slovenska igra ob koncu anemična. Slovenija je pravo podobo pokazala le v delu prvega polčasa, ko je povedla s 15:11.

Polom slovenskih rokometašev na ključni tekmi proti Črni gori
Črna gora bo prvič igrala v drugem delu evropskega prvenstva. Foto: EPA
Črna gora bo prvič igrala v drugem delu evropskega prvenstva. Foto: EPA

Deset golov na isti način ...
Že ob zmagi nad Severno Makedonijo je bilo preveč napak, visok poraz z Dansko je bil nekako kar pričakovan, toliko manj pa polom na današnji tekmi s Črno goro: "V Debrecenu nismo prikazali niti ene prave tekme, nismo izkoristili svojega potenciala. Težko je, poraz je izjemno boleč. Danes sem doživel eno največjih razočaranj v svoji reprezentančni karieri. Prvič se na tej ravni tekmovanja nisem prebil v drugi del tekmovanja. Odigrati odločilno tekmo s tako slabo obrambo in dobiti 10 golov na isti način, to je nesprejemljivo. Krivi smo vsi," je za TV SLO povedal Dolenec, ki je bil ob Tilnu Kodrinu s šestimi goli danes najučinkovitejši v slovenski reprezentanci.

V Debrecenu niso našli prave igre
Gašper Marguč, ki je minuto pred koncem zastreljal sedemmetrovko, priznava, da si je Slovenija sama kriva za takšen razplet: "Težko je najti prave besede, enostavno smo se osramotili. V prvem polčasu je bila naša igra še sprejemljiva, v drugem pa ... V končnici tekme smo enostavno naredili preveč napak, prejeli preveč golov in zastreljali zadnje tri sedemmetrovke. Za poraz smo sami krivi, ne bi smeli dopustiti, da smo v položaju, ko je pomemben vsak gol. Razočarali smo sami sebe in naše navijače. Na tem prvenstvu nismo bili pravi na nobeni tekmi."

Zadnjih pet minut tekme med Slovenijo in Črno goro

Roganović ponosen na svoje varovance
Črna gora je po zmagah nad Severno Makedonijo in Slovenijo osvojila 2. mesto v skupini in bo v Budimpešti nadaljevala svoje sanjsko prvenstvo. "Občutek je fenomenalen, predvsem zato, ker smo to dosegli z vsemi težavami. Verjel sem v fante in jim govoril, da zanje ni meja. Dokazali so, kako so mentalno močni. Ponosen sem, da lahko vodim takšno ekipo. A lahko gremo še višje, sploh če se vrne še kakšen igralec. Nadaljevati želim to pravljico," je bil presrečen selektor Zoran Roganović, ki ga na prejšnjih dveh tekmah EP-ja zaradi okužbe ni bilo ob igrišču.

Izjavi Marguča in Dolenca po porazu s Črno goro
Analiza drugega polčasa tekme Slovenija - Črna gora
Analiza prvega polčasa tekme Slovenija - Črna gora