Tilen Kodrin. Foto: EPA
Tilen Kodrin. Foto: EPA
Selektor Vranješ je imel težave s krožnimi napadalci, saj je Matic Suholežnik sredi drugega polčasa dobil rdeči karton, Blaž Blagotinšek pa je bil na robu tretje izključitve. Foto: EPA
Selektor Vranješ je imel težave s krožnimi napadalci, saj je Matic Suholežnik sredi drugega polčasa dobil rdeči karton, Blaž Blagotinšek pa je bil na robu tretje izključitve. Foto: EPA

Slovenija je bila boljša s 27:25. V drugem polčasu je povedla za pet golov, toda razburljivo je bilo do konca. Najboljši igralec tekme je bil 28-letni vratar Jože Baznik.

"Verjamem, da bomo zdaj rasli in igrali vse bolje. Vemo, da nas čez dva dneva čaka danska, najboljša ekipa na svetu. Zdaj lahko spustimo ročno zavoro in verjamem v naše boljše predstave," je v pogovoru za TV SLO dodal Skube. Makedonce je označil za "fanatične borce, ki se po zaostanku petih golov niso predali, ampak so garali".

Tilen Kodrin, ki je z zadetkom za 27:24 odločil dvoboj, je poudaril, da je bila uvodna slovenska tekma evropskega prvenstva trda, a pomembno je, da so varovanci Ljubomirja Vranješa v Debrecenu prebili led.

Rokometaši premagali Severno Makedonijo

"Izpolnili smo cilj in osvojili dve točki. Tekmo smo odprli nervozno, njihov vratar je ubranil preveč strelov. A tudi Jože Baznik je bil odličen. Igrali smo preveč v valovih. Dosegli smo tri gole, pa jih potem spet toliko prejeli. Največje rezerve so v realizaciji napada."

Jože Baznik, nepričakovani junak tekme (še pred tednom ali dvema nihče ne bi verjel, da bo sploh dobil priložnost za igro), je ostal skromen: "Lažje je bilo, ker sem imel ekipo na svoji strani. Držali smo se dogovorjenega načrta, v prvem polčasu stoodstotno, v drugem pa ... moram priznati, da je Makedonija odigrala dobro."

Selektor Vranješ seveda ni mogel biti popolnoma zadovoljen s predstavo Slovenije: "Pokazali smo, da smo bili živčni. Učinkovitost pred golom ni bila takšna, kot bi si je kot trener želel. Imeli pa smo veliko priložnosti, kar je pozitivno."

Prvi strelec tekme (5) Jure Dolenec ima spet težave s kolenom, zato v drugem polčasu ni igral.

Slovenija bo naslednjo tekmo v skupini A odigrala v soboto z Dansko, v ponedeljek pa sledi še obračun s Črno goro. V nadaljevanje tekmovanja vodita prvi dve mesti v vsaki predtekmovalni skupini. Prenosi tekem so na TV SLO 2.

Led uspešno prebit, s tem pa je blizu tudi drugi del
Zadnjih pet minut tekme Slovenija - Severna Makedonija