Torkov poznopopoldanski prihod slovenske reprezentance v Aleksandrijo. Foto: TV Slovenija/Gregor Kos
Torkov poznopopoldanski prihod slovenske reprezentance v Aleksandrijo. Foto: TV Slovenija/Gregor Kos

Selektor Ljubomir Vranješ je na prvenstvo odpeljal 19 rokometašev, od tistih, ki so opravili priprave, pa je doma ostal Tadej Mazej. Ekipi Slovenije pa se je kot zadnji pridružil vratar Urh Kastelic, ki ni več pozitiven na novi koronavirus.

Med Vranješevo prtljago za Egipt tudi klobasice, sir in steklenica vina

Ob Kastelicu so v Egipt odšli še vratarja Klemen Ferlin in Miljan Vujović, krilni igralci Darko Cingesar, Tilen Kodrin, Blaž Janc in Dragan Gajić, zunanji igralci Nik Henigman, Borut Mačkovšek, Dean Bombač, Staš Skube, Rok Ovniček, Domen Makuc, Miha Zarabec, Jure Dolenec in Nejc Cehte ter krožni napadalci Blaž Blagotinšek, Matej Gaber in Matic Suholežnik. Na vsaki tekmi bo lahko nastopilo 16 igralcev.

Sorodna novica Na Televiziji Slovenija prenos 18 tekem

Slovenci med kandidati tudi za medalje
Prvi preizkus Vranješeve izbrance čaka v četrtek ob 18. uri po slovenskem času, ko se bodo pomerili z Južno Korejo (prenos na TV SLO 2/Val 202/MMC). Z vmesnima dnevoma premora bodo nato zaigrali še proti Rusiji in Belorusiji. Najboljše tri reprezentance skupine bodo napredovale v drugi del tekmovanja.

Naval na šport ob 09:15

Vranješ: Najpomembneje je, da smo ostali zdravi
"Zadovoljen sem s preteklimi desetimi dnevi v Laškem. Seveda je še nekaj stvari, ki jih moramo do tekem v Egiptu popraviti. Najpomembneje je, da smo vsi ostali zdravi. Zdaj se z veliko željo odpravljamo na svetovno prvenstvo. Tam pričakujem, da bomo v danem trenutku tekme odigrali po najboljših močeh in da na vsaki tekmi pokažemo izjemno željo. Imamo dobre posameznike, a odlični moramo biti kot ekipa,"
je dejal selektor Vranješ.

V Egipt moramo oditi v vizijo, da vsako tekmo odigramo po najboljših močeh. Potrebno je stopati stopničko za stopničko in mislim, da nam to lahko prinese dober rezultat.

Dragan Gajić

Slovenija je med ekipami, ki jih poznavalci vidijo kot favorite za visoka mesta, postavljajo jo v družbo Francozov, Špancev, branilcev naslova Dancev, Norvežanov, Nemcev, Hrvatov, Egipčanov ...

Zadnja odločitev ‒ SP brez gledalcev
Tekmovanje v Egiptu bo potekalo v štirih dvoranah. Prireditelji tekmovanja so sprva upali, da bodo osrednja dvorana v Kairu (17.000 gledalcev), v novi administrativni prestolnici Egipta (7500), dvorana 6. oktobra (5200) in dvorana Borg El Arab (5000) v bližini Aleksandrije, kjer bo Slovenija igrala svoje tekme v skupinskem delu tekmovanja, vsaj 30-odstotno zasedene.

Dobro razpoloženi Blaž Janc na letu proti Egiptu. Foto: TV Slovenija/Gregor Kos
Dobro razpoloženi Blaž Janc na letu proti Egiptu. Foto: TV Slovenija/Gregor Kos

Kmalu so to številko znižali na 20 odstotkov, po nedeljskem sestanku IHF-ja, organizacijskega komiteja SP-ja ter najvidnejših političnih predstavnikov Egipta pa je bilo odločeno, da bo zaradi prevelikega tveganja za širjenja novega koronavirusa zaključni turnir minil brez gledalcev.

Namesto okužene Češke na prvenstvo Severna Makedonija
Medtem pa je novi koronavirus že zahteval prvo "žrtev" med reprezentancami. Češka je namreč zaradi številnih okužb z novim koronavirusom odpovedala udeležbo, tako da jo bo zamenjala Severna Makedonija. Novica je pomembna tudi za Slovenijo, saj se bo v drugem delu pomerila z najboljšimi tremi iz skupine G, kjer bodo igrale Švedska, Egipt, Čile in namesto Češke zdaj Severna Makedonija.

Slovenci v Egipt poleteli skupaj s Hrvati
Rokometaši iz Zagreba poleteli v Aleksandrijo