Anja Pärson ima z velikih tekmovanj že 13 medalj, od tega sedem zlatih. Foto: EPA
Anja Pärson ima z velikih tekmovanj že 13 medalj, od tega sedem zlatih. Foto: EPA
Kdo lahko ustavi Pärsonovo?

25-letna "buckasta" Švedinja je v petek osvojila drugo zlato na svetovnem prvenstvu v Areju in po številu zlatih medalj (6) prehitela Stenmarka. V nedeljo želi izpolniti otroške sanje, postati prvakinja v smuku. Na treningih je bila najhitrejša in tudi sama pravi, da se počuti že nepremagljivo.

Tekmice imajo seveda svoje načrte, posebej Avstrijke pa ne verjamejo, da jim je Švedinja sposobna vzeti vse. Na nedeljski tekmi bo najnevarnejša Renate Götschl, ki je dobila zadnje tri smuke za svetovni pokal. Götschlova je zadnji veliki naslov osvojila leta 1999, ko je v Vailu postala svetovna prvakinja. Na štartu bosta le dve Slovenki: Urška Rabič in Petra Robnik. Tina Maze se bo raje pripravljala na torkov veleslalom.


Štartna lista (nedelja ob 12.30):
1 G. STECHERT NEM 2 J. LINDELL ŠVE 3 A. COLETTI MON 13 M. HOLAUS AVT 15 N. HOSP AVT 20 M. RIESCH NEM 21 E. GÖRGL AVT 22 D. GISIN ŠVI 23 F. AUFDENBLATTEN ŠVI 24 I. JACQUEMOD FRA 25 N. STYGER ŠVI 26 S. BERTHOD ŠVI 27 A. PÄRSON ŠVE 28 J. MANCUSO ZDA 29 L. KILDOW ZDA 30 R. GÖTSCHL AVT 32 U. ROBIČ SLO 33 P. ROBNIK SLO

C. R.

Kdo lahko ustavi Pärsonovo?