Slalomsko smučanje Marlies Schild je to sezono za razred boljše od konkurence, toda velike tekme so poglavje zase. Foto: EPA
Slalomsko smučanje Marlies Schild je to sezono za razred boljše od konkurence, toda velike tekme so poglavje zase. Foto: EPA
Maruša Ferk
Mlada Maruša Ferk je v veleslalomu presenetila s 26. mestom. Foto: RTV SLO
Schildova proti preostanku sveta

"Če bom imela v mislih, da je to najpomembnejša tekma kariere, se bom težko koncentrirala na smučanje," pravi Avstrijka, ki je na veleslalomu padla in še čuti bolečine. To sezono je Schildova dobila pet od šestih slalomov. Za medalje naj bi se borile še Nicole Hosp, Therese Borssen, Šarka Zahrobska in seveda sproščena Anja Pärson.

Če bi Švedinji uspelo še v četrto (zmagala je v superveleslalomu, kombinaciji in smuku, na veleslalomu pa je odstopila), bi se po številu zlatih na največjih tekmovanjih (9) izenačila z Janico Kostelić.

V igri je še en rekord. Doslej je le en smučar na enem svetovnem prvenstvu pobral štiri zlate medalje. Pred 51 leti je to uspelo Toniju Sailerju na olimpijskih igrah, ki so takrat štele tudi za svetovno prvenstvo.

Na štartu bodo tri Slovenke, najprej Tina Maze s številko 31. Pričakovanja so minimalna. Zadovoljni bi bili že z uvrstitvijo med 15.

 
Štartna lista:           
 1  A. JELUŠIĆ        HRV
 2  A. PÄRSON         ŠVE
 3  Š. ZAHROBSKA      ČEŠ
 4  M. SCHILD         AVT
 5  K. ZETTEL         AVT
 6  N. HOSP           AVT
 7  T. BORSSEN        ŠVE
 8  M. KIRCHGASSER    AVT
 9  C. COSTAZZA       ITA
10  T. POUTIAINEN     FIN
11  M. PIETILÄ        ŠVE
12  R. STIEGLER       ZDA
13  A. GERG           NEM
14  V. ZUZULOVA       SLK
... 31 T. MAZE SLO 34 M. FERK SLO
37 P. ROBNIK SLO
Schildova proti preostanku sveta