Renate Götschl je v hitrih disciplinah v sijajni formi. Foto: EPA
Renate Götschl je v hitrih disciplinah v sijajni formi. Foto: EPA
Lindsey Kildow
Lindsey Kildow bo skušala Avstrijkam zmešati štrene. Foto: Reuters
Marlies Schild
Marlies Schild ima daleč najboljšo slalomsko tehniko. Zlato ji lahko prepreči le velika napaka. Foto: Reuters

Tudi smučarke najprej čaka superveleslalom. Absoultna favoritinja je Renate Götschl. 31-letna Avstrijka je letos zmagala v Lake Louisu, Reiteralmu in San Sicariu. Še najbližje sta ji Američanki Julia Mancuso (zmagovalka v Cortini d'Ampezzo) in Lindsey Kildow (dobila je drugi supervelslalom v San Sicariu). Slovenske apetite je s 5. mestom na olimpijskem prizorišču povečala Tina Maze.

Renate naskakuje drugo zlato v smuku
Kraljica hitrosti premočno vodi tudi v smukaškem seštevku. Dobila je zadnje tri tekme v Altenmarku, Cortini in San Sicariu. Götschlova je bila svetovna prvakinja že v Vailu leta 1999. Glavni konkurentki sta tudi v smuku Kildowova in Mancusova. Naslova ne bo branila Janica Kostelić.

Zettlova in Hospova favoritinji v veleslalomu
V veleslalomu je bil na začetku sezone v najboljši formi Kathrin Zettel. Avstrijka je slavila v Aspnu in na Semmeringu. Njena rojakinja Nicole Hosp je bila nepremagljiva v Kranjski Gori in tudi vodi v veleslaomskem seštevku. V Cortini d'Ampezzo je se v velikem slogu vrnila Karen Putzer. Pred zadnjim prvenstvom je bila Mazejeva v vlogi favoritinje, pa je na žalost odstopila že v prvi vožnji. Letos je začela slabo, 7. mesto v Cortini pa veliko obeta.

Schildova nima tekmice v slalomu
Vse razen zmage Marlies Schild v slalomu bi bila prava senzacija. Avstrijka je dobila kar pet slalomov (Levi, Aspen, Val d'Isere, Sljeme in Kranjska Gora). Le na Semmeringu se je morala zadovoljiti s 3. mestom. Smučala je gladki zmagi naproti, potem pa je v spodnjem delu naredila veliko napako in zmago praktično poklonila Švedinji Theresi Borssen.

Schildova je dobila tudi letošnjo prvo superkombinacijo v Reiteralmu, drugo v Altenmarktu je dobila Mancusova.