Tini Maze so se v Val d'Iseru izpolnile otroške želje. Foto: EPA
Tini Maze so se v Val d'Iseru izpolnile otroške želje. Foto: EPA
Tina Maze
Zdaj bo vse lažje, tudi nastop na olimpijskih igrah 2010 ne bi smel biti tako breme. Foto: EPA
Mazejeva rešila SP v Val d'Iseru,

Na novinarski konferenci po srebru na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju je Mazejeva v Kranjski Gori podoživela napete trenutke v Val d'Iseru, ki so poplačali trud, in se optimistično zazrla naprej: "V Val d'Isere smo odšli po medaljo in jo osvojili. To je bila moja otroška želja. Uspela mi je sanjska druga veleslalomska vožnja, ki je prinesla dober rezultat." V tej sezoni bi rada 25-letna Korošica ostala med prvimi tremi v skupnem veleslalomskem seštevku svetovnega pokala, načrti za naprej pa so odvisni od denarja. Kljub odličju na svetovnem prvenstvu novega sponzorja še ni. V igri je tudi dodaten trener.

Večjih trenj z reprezentanco ni
Andrea Massi trdi, da med ekipo njegove varovanke in slovensko reprezentanco ni večjih trenj in da vse nesporazume rešijo s pogovori, predvsem z Matjažem Šarabonom, poslovnim direktorjem alpskih disciplin. Šarabon je bil tudi zraven na novinarski konferenci: "Prepričan sem, da bo sodelovanje s Tino in njeno ekipo vedno boljše. Mazejeva je naša najboljša tekmovalka, ne samo po doseženih rezultatih, ampak tudi glede na njen potencial. Na SZS-ju bomo naredili vse, da ji bomo zagotovili dobre pogoje. Nori bi bili, če bi naredili drugače. Tina ima obenem vso pravico oblikovati svojo ekipo!"

Minus za moško ekipo, izjema Jerman
Smučarska zveza je naši šampionki za osvojeno medaljo na svetovnem prvenstvu obljubila počitnice. Šarabon je ocenil tudi druge nastope članov slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu: "Ne gre pozabiti, da so tudi druge naše smučarke v Val d'Iseru nastopile uspešno in smo z njimi zadovoljni. Moški del pa je povsem drugačna zgodba. Tekmovalci ciljev niso izpolnili, prav tako niso osvojili napovedane medalje. Prvenstvo se je končalo s tremi odstopi naših slalomistov. Le rezultati Andreja Jermana so bili na dokaj pričakovani ravni."

T. O.

Mazejeva rešila SP v Val d'Iseru,