Tina Maze je v letošnji sezoni v svetovnem pokalu brez konkurence. Foto: EPA
Tina Maze je v letošnji sezoni v svetovnem pokalu brez konkurence. Foto: EPA

V izboru je sodelovalo 110 novinarjev iz 36 držav. Črnjanka je prejela daleč največ glasov (64). Američanka Lindsey Vonn je na drugem mestu prejela 20 glasov, avstrijska obetavna smučarka Anna Fenninger in Američanka Julia Mancuso pa sta si razdelili tretje mesto s po šestimi glasovi.

V moški konkurenci je Hirscher prejel 43 glasov. Sledita pa mu Norvežan Aksel Lund Svindal (21) in Italijan Christof Innerhofer (16).

Požela največ zanimanja
"Nagrajenca ne predstavljata le najboljših dveh alpskih smučarjev v tej zimi, temveč sta tudi požela največ zanimanja in navdušenja med predstavniki medijev in navijači," so ob tem zapisali v mednarodnem združenju.

Nagrada za slovenska novinarja
Na slovesnosti so nagradili tudi veterane športnega žurnalizma, ki so s svojimi prispevki poročali že z več kot desetih svetovnih prvenstev. V elitni novinarski druščini sta tudi dva slovenska športna novinarja Miha Žibrat (RTV Slovenija) in Vito Divac (Delo), ki se kot eden redkih lahko pohvali, da je poročal tako o uspehih Borisa Strela z bronom v veleslalomu in Bojana Križaja s srebrom v slalomu na SP pred 31 leti v Schladmingu ter Tine Maze letos na svetovnem prvenstvu na istem prizorišču.

Med novinarji ima rekord v lasti avstrijski veteran Michael Kuhn, ki je poročal z 22 svetovnih prvenstev. V letih od 1948 do 1980 so za SP štele tudi zimske olimpijske igre.