Andrea Massi je prepričan, da se Vlado Makuc (v ozadju) ni primerno odzval na spor Massi - Kunc. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Andrea Massi je prepričan, da se Vlado Makuc (v ozadju) ni primerno odzval na spor Massi - Kunc. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Kunc, Ulaga in Makuc o incidentu z Massijem

V pogovoru za Val 202 je Massi, ki se je v petek zavil v molk in komuniciral le prek svojega odvetnika, povedal svoje mnenje o sporu in prerivanju z Mitjo Kuncem po četrtkovem veleslalomu, na katerem je Kunc (sam pravi, da pomotoma) vpadel v radijsko frekvenco ekipe Tine Maze. Zaveda se, da v restavraciji ne bi smel nasesti provokacijam, prav tako pravi, da se ne bi smel spustiti na takšno raven, toda pri tem opozarja, da je bila njegova ekipa zelo napeta.

Andrea Massi je v mešani novinarski coni po drugi vožnji slaloma novinarja Večera Bojana Baumana prosil, da se umakne, preden je dal preostalim slovenskim novinarjem izjavo, saj je jezen nanj, ker je prvi pisal o sporu med Massijem in Kuncem. "Da te obvestim kulturno, te prosim, da se umakneš, ker ti ne boš dobil več naših izjav, ne od moje ekipe ne od moje tekmovalke."

"Provokacija je bila večja od moje reakcije"
"Dodatnih provokacij trenerja, ki je iz iste države in celo iz iste vasi, ne morem in nočem razumeti. Žal mi je. Bodimo precizni: provokacija je bila večja od moje reakcije. Glede te reakcije mi sicer ni žal, čeprav je res, da ni bila primerna. Toda igrali so se z mojimi živci. Vedeli so, kakšna tekma je bila za nami. Ne sprejmem opravičila. Točno so vedeli, na katerem kanalu smo in da je Tina v štartni hišici."

Vedno je kakšen izgovor ...
"Ali je bila to namerna sabotaža ali pa plod ignorance - v obeh primerih je treba razmišljati, ali takšne ljudi obdržati na takšnih položajih. Ocenjujem, da je v smučarski reprezentanci pri alpincih vedno nek izgovor. Ko jaz naredim napako, teh je na srečo vedno manj, pridem pred novinarje in povem, da sem grešil."

O slalomskem nastopu Tine Maze je Massi povedal: "Ni imela bencina. Predvsem v glavi, ne toliko v nogah. Ocenjujem pa, da je bilo prvenstvo izredno."

Pokrovitelji podpirajo Massija
Vodja ekipe Team to aMaze je tudi poudaril, da ima podporo predsednika SZS-ja Primoža Ulage in direktorice Barbare Kürner Čad. "Bil sem tudi na razgovoru z glavnimi pokrovitelji, ki me podpirajo in razumejo." Incident v hotelski jedilnici je že skoraj pozabljen: "Zdaj smo zgladili vse, žal pa sta en novinar in en Vlado Makuc poskušala pokvariti sceno."

Zadovoljen z delom novinarjev
Na koncu je Massi pohvalil delo novinarjev: "Veste, za kaj gre. Krasno opisujete Tinine uspehe in tudi našo ekipo. Nikoli nisem bil kritičen do nobenega novinarja. Ne berem dosti, ampak vseeno vidim, da so same pohvale."

Kunc, Ulaga in Makuc o incidentu z Massijem