Klemen Kosi je navdušil z 10. mestom. Foto: Reuters
Klemen Kosi je navdušil z 10. mestom. Foto: Reuters
Reichelt v "svojem" Beaver Creeku prvič sv. prvak
"Dobro, da je pihalo v prsi, da nisem bil še prehiter"

"Med tekmo sicer nisem imel občutka, da sem hiter, poleg tega pa se mi je zgodila še napaka pred ciljem. Ves trud se mi je poplačal, saj sem bil doslej nekajkrat blizu podobnega dosežka, pa mi nikoli ni uspelo. Proga pa je bila izvrstno pripravljena, nastopil sem po televizijskem premoru in sem se kar spraševal, ali sem na pravi progi, saj je bila zelo gladka. Ni bilo smučin in sem tvegal ter vozil po svojih občutkih, ki sem jih dobil med ogledom pred tekmo," se je razgovoril Kosi.

Ker je bil hiter, je skočil daleč
Za medaljo je zaostal manj kot pol sekunde. "Ker sem imel občutek, da nisem dovolj hiter, sem napravil napako tik pred ciljem. Pričakoval sem, da ne bi skočil tako daleč, kot sem. Rekel sem si, zakaj bi šel po predvideni smeri, če lahko tvegam in pridobim čas, ker bi imel po skoku dovolj časa, da ujamem količek. Pa se mi je zgodilo popolnoma nasprotno. Bil sem hiter in sem skočil daleč. Med skokom nisem mogel spremeniti smeri, to sem pa moral potem loviti po doskoku. Tako sem izgubil kar nekaj časa," je razložil najboljši slovenski tekmovalec na uvodni moški tekmi svetovnega prvenstva.

Vožnje ni opravil po načrtih
"Med sezono sem bil že kar malo zaskrbljen, tudi na treningih tu na SP-ju. Na precej krajši superveleslalomski progi sem zelo zaostal. Čeprav sem bil v Beaver Creeku predtem vedno hiter, pa mi nikoli ni uspelo doseči dobre uvrstitve. Danes, ko sem bil dovolj samozavesten, pa je bilo obratno. Dober izid mi je uspel, čeprav vožnje v vsakem zavoju nisem opravil tako, kot sem načrtoval," se je odprl Kosi, ki je bil na petih tekmah sezone svetovnega pokala v superveleslalomih trikrat med trideseterico, na smuku pa na sedmih tekmah le enkrat.

Konec prvenstva za Bodeja Millerja
Svetovni prvak je postal Avstrijec Hannes Reichelt. Tekmo je zaznamoval padec Bodeja Millerja, ki je s hrbtom priletel na sneženo površino, nato pa je po njej kar nekaj časa drsel. Ob padcu si je porezal mišico na desni nogi, zato je moral po pregledu na operacijo. "Počutim se srečnega, saj bi bilo lahko vse veliko hujše," je povedal 37-letni Miller, za katerega je svetovno prvenstvo tako končano.

Norvežani verjamejo, da bo Jansrud še smučal
Prvi favorit Kjetil Jansrud je po večji napaki medaljo zgrešil za tri stotinke sekunde. Med nastopom je z ramenom ob veliki hitrosti zadel ob vrata, zaradi česar je moral na pregled. V norveškem taboru verjamejo, da bo lahko nastopil na smuku.

Reichelt v "svojem" Beaver Creeku prvič sv. prvak
"Dobro, da je pihalo v prsi, da nisem bil še prehiter"