Martin Čater je pred dvema mesecema senzacionalno dobil uvodni smuk sezone v Val d'Iseru, nato pa se mu ni več uspelo prebiti med najboljše. Foto: EPA
Martin Čater je pred dvema mesecema senzacionalno dobil uvodni smuk sezone v Val d'Iseru, nato pa se mu ni več uspelo prebiti med najboljše. Foto: EPA

Čater je bil del slovenske četverice, ki je v četrtek nastopila na superveleslalomu, prvi preizkušnji letošnjega svetovnega prvenstva v Cortini d'Ampezzo. Boštjan Kline je končal na 24. mestu, Čater pa se je s 25. mestom z zaostankom 2,49 sekunde uvrstil tik za Klinetom.
Miha Hrobat je bil najhitrejši Slovenec, a zgolj do napake in odstopa. Nejcu Naraločniku, ki je na svetovnem prvenstvu nastopil prvič, tudi ni uspelo priti do cilja.

Po veličastni zmagi v Val d'Iseru popustil
Čater je navdušil decembra na začetku sezone z zmago na smuku v Val d'Iseru, a nadaljevanje sezone ni potekalo po njegovih željah in načrtih. Čeprav je imel v načrtu nastop na svetovnem prvenstvu na smukaški preizkušnji, v nedeljo na smuku na progi Vrtoglavica (Vertigine) ne bo nastopil.

Nastopi vseh štirih Slovencev v superveleslalomu

Po superveleslalomskem nastopu je dejal: "Spodnji del je bil kar dober. Na vrhu pa je bilo enostavno premalo drzno in tudi preslabo smučanje. Nabral sem si velik zaostanek in nisem zadovoljen. Tekma je bila na začetku kar zanimiva, kot ste videli, je bilo kar nekaj odstopov. Že na ogledu sem videl, da bo tam kar kočljivo. Malo sem bil skeptičen, ali bo šlo tam vse na čisto in tekmovalno. Potem sem videl, da se je ta, ki je zmagal, zgornjega dela lotil zelo dobro taktično in potem spustil v položni del."

V Areju si je poškodoval koleno
Pred dvema letoma na SP-ju v Areju je bil Čater s 13. mestom najboljši Slovenec na superveleslalomski tekmi. Nato pa se je poškodoval na drugem treningu smuka in iz Areja se je z bolečim kolenom moral odpraviti nazaj v Slovenijo, kjer je prestal operacijo ter zaradi rehabilitacije moral izpustil preostanek sezone 2018/19.

28-letni Celjan se še ne namerava odpraviti domov, saj bo mogoče nastopil v ponedeljek na moški alpski kombinaciji. Dokončna odločitev še ni padla.

V petek dva smukaška treninga deklet in en trening moških
V Cortini bodo v petek pripravili prve treninge smuka za ženske in moške. Alpske smučarke bodo imele dva treninga, smučarji pa enega. Na startu obeh ženskih treningov na progi Olympia delle Tofane sta Maruša Ferk in dvakratna svetovna smukaška prvakinja Ilka Štuhec, na startu prvega uradnega moškega treninga pa so Boštjan Kline, Miha Hrobat in debitant na največjih tekmah Nejc Naraločnik.