Mehičan Hubertus Von Hohenlohe-Langenburg se je v petek takole spustil po progi Eclipse v Courchevelu. Foto: Reuters
Mehičan Hubertus Von Hohenlohe-Langenburg se je v petek takole spustil po progi Eclipse v Courchevelu. Foto: Reuters

Zadnjič se je po (tekmovalnih) belih strminah spustil v petek v Courchevelu, kjer je tekmoval v veleslalomu, a ni končal zahtevne prve vožnje. Vsekakor pa je bolj kot s svojim smučanjem pritegnil pozornost s svojim živobarvnim dresom, ki si ga je – kot na vseh dozdajšnjih velikih tekmovanjih – izdelal sam.

Kar malo pa je presenetil z novico, da je to verjetno zanj zadnje tekmovanje. "Moja žena meni, da sem popolnoma nor. Vedno jo skrbi, da se mi bo kaj zgodilo. Poslušati moraš svoje telo in se odločiti na podlagi tega," je za Eurosport dejal 64-letni Mehičan. Kot je v šali dodal, je "poleti najbrž preveč časa preživel v Marbelli (špansko obmorsko letovišče, op. a.) kot pa na treningih v telovadnici".

Prvič je na svetovnih prvenstvih tekmoval leta 1982 v Schladmingu v Avstriji, serijo zaporednih nastopov na SP-jih pa je zaradi zlomljene noge prekinil šele leta 2007 v Areju na Švedskem. Courchevel je bil tako njegov 20. nastop na SP-jih. Princ von Hohenlohe-Langenburg je bil ob tem desetletja tudi stalnica olimpijskih iger. Prvič je na tekmovanju sodeloval leta 1984 v Sarajevu, nato pa še na petih olimpijskih igrah, nazadnje leta 2014 v Sočiju.

Von Hohenlohe, ki se hvali s svojimi aristokratskimi koreninami, sicer pa se opisuje še kot poppevec, fotograf in umetnik, je sicer zaslužen za popularizacijo smučanja v Mehiki. Leta 1981 je tako ustanovil mehiško smučarsko zvezo in bil sinonim za mehiško smučanje praktično vso svojo kariero.

Njegova najboljša uvrstitev je bila na SP-jih v Schladmingu in Bormiu v letih 1982 in 1985, ko je bil 26. v slalomu.