Najboljša uvrstitev Ilke Štuhec je bila v tej sezoni šesto mesto v Garmischu. Foto: EPA
Najboljša uvrstitev Ilke Štuhec je bila v tej sezoni šesto mesto v Garmischu. Foto: EPA

V petek je Ilka Štuhec smučala doma, na Arehu na Pohorju. Opravila je konkreten trening, ki je trajal več kot tri ure. O prekinitvi treningov ni razmišljala. "Pač zavedam se, da so zadeve resne, ampak pri nekaterih stvareh ne gre čakati, odlašati za dva, tri tedne, ker snega ne bo več," je dvakratna svetovna prvakinja v smuku povedala za TV Slovenija.

Nadaljnji treningi bodo v vsakem primeru oteženi, kjer koli bodo. Posebna situacija za Štuhčevo, za katero se je že tako specifična sezona končala že konec februarja: "Pač mesec prej začnemo trenirati, tako da bo mogoče tudi teh spomladanskih treningov malo hitreje konec. Potem sta dva tedna oddiha, res čisto stran od smučanja, kondicije, vsega ... Potem se pa začne zares kondicijski trening, tri mesece."

"Dobro je, da bomo lahko veliko več smučali že prej. Lani smo zaradi Ilkine poškodbe začeli trenirati šele septembra, zdaj pa začenjamo že marca. Dobro je, da bomo lahko precej povečali obseg treninga. Tega si zelo želim," je dodal Ilkin trener Stefan Abplanalp.

Ilka Štuhec je bila v tej sezoni dvakrat med deseterico, na smuku v Garmisch-Partenkirchnu na šestem mestu: "Čudno vse skupaj, saj je vseeno vsaj v smuku kazalo malo boljše, tako da sem upala, da dobimo možnost, da odvozimo generalko v Cortini." Na prizorišče svetovnega prvenstva prihodnje leto smučark ne bo, bo pa, tudi za ekipo Štuhčeve, kar nekaj prilagajanja.

Ilka Štuhec še ni našla ustrezne lokacije za trening